Gegard Mousasi: Borim se za novac, ne mogu reći da volim to što radim

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 22.06.2019 12:09h Autor:

Gegard Mousasi

Gegard Mousasi iznio je vrlo zanimljivo razmišljanje o sebi kao borcu i tome zašto se natječe u borilačkom sportu. Otkrio je kako u tome ne uživa i kako je spreman u bilo kojem trenutku prestati ukoliko bude smatrao da ponuđeni novac više nije vrijedan toga.

Jedno od većih iznenađenja posljednjih godina u svijetu borilačkog sporta bilo je kad je Gegard Mousasi odlučio napustiti UFC i otići u Bellator. Bio je on tada u nizu od pet pobjeda u srednjoj kategoriji i na korak od borbe za titulu. UFC mu je ponudio odličan ugovor, no on je odlučio napustiti promociju. Potpisao je za Bellator, uz objašnjenje kako su mu oni dali bolje uvjete. Već tada rekao je da je pri pregovorima gledao jedino na financijsku stranu, a prije današnje borbe u Londonu je to dodatno potvrdio.

“Ja se borim za novac, ne radim to iz ljubavi prema sportu. Nisam luđak, moja motivacija leži u tome da ću, ukoliko nastavim pobjeđivati ove momke, s idućim ugovorom dobiti više novca. Meni je ovo samo posao i motiviran sam ostvarivati dobre rezultate. Stvar je jednostavna, što si bolji u ovome, više ćeš zaraditi. Ista stvar kao s liječnikom ili odvjetnikom. Ako si bolji u svom poslu više ćeš zarađivati i to je ono što me tjera naprijed. Želim biti najbolji mogući borac tako da mogu više zaraditi. Borba nije moj život”, rekao je Mousasi za MMA Fighting tijekom Bellatorove konferencije za medije u Londonu.

Mousasi će danas po drugi put braniti titulu prvaka srednje kategorije, a protivnik mu je Rafael Lovato Jr. Nažalost, činjenica je kako je ovo kvalitetom najslabija Bellatorova divizija i da Mousasi nakon Lovata nema nekih relevantnih izazivača. Zbog toga se sve više spominje njegov prelazak u neku drugu kategoriju, na što je on spreman. Ali, uz dodatne uvjete.

“Prije ove borbe, htjeli su mi organizirati borbu protiv Ryana Badera. Ja sam rekao da može, ali sam tražio da me i više plate. Spreman sam otići u drugu kategoriju, ali to moraju platiti. Ukoliko to ne naprave, u redu, ja imam svoj ugovor i ne moram raditi lude stvari. A npr. za odlazak u velter kategoriju bih to morao, to mi bi uzelo jako puno energije. Ukoliko odem u polutešku, automatski idem na na većeg i snažnijeg borca od mene, hrvača koji mi stilski nikako ne odgovara. No, spreman sam se boriti protiv svakoga ukoliko se ispune moje uvjeti. Ja ovo ne radim iz zabave”, potvrdio je.

Otkrio je i kako namjerava ugovor s Bellatorom odraditi do kraja, a onda će vidjeti što i kako dalje. Postoji čak i opcija da se povuče ukoliko ga ne zadovolje ponuđeni uvjeti, no isto tako vjeruje da treba iskoristiti vrijeme dok se ovako dobro osjeća.

“Imam tri borbe na ugovoru i planiram to odraditi. Svoj do sada zarađeni novac sam dobro uložio i zarađujem milijun dolara godišnje na nekretninama. Tako da ne moram nastaviti s borbama ukoliko ne želim. No, mislim da sam trenutno u svom ‘primeu’ i trebalo bi to iskoristiti. Sve će ovisiti o tome koliko misle uložiti u mene, a znam da će to ovisiti i o mojim nastupima u preostalim borbama. Nema tu više previše zabave za mene, no ovo je moj posao kojeg jako dobro radim”, potvrdio je na kraju borac kojeg mnogi smatraju najvećim UFC-ovim gubitkom. No, Mousasi je sam odlučio odabrati opciju koja mu se u tom trenutku činila financijski isplativija. Da je Bellator mogao ponudit više novaca nego što bi mu donijela potencijalna borba za UFC titulu ili osvajanje iste, u to ne možemo baš biti sigurno. No, Gegard je odabrao i za sada u Bellatoru izgleda itekako dobro.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI