Garcia objasnila zašto je pala službenu vagu za čak 12 kilograma

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 05.01.2018 12:46h Autor:

Gabi Garcia i Shinobu Kandori

Slavna BJJ šampionka, a već nekoliko godina RIZIN-ova MMA zvijezda, Gabi Garcia, je u intervjuu za MMAFighting pokušala objasniti pad na službenoj vagi uoči novogodišnjeg dvodnevnog spektakla u Japanu. Podsjećamo kako Garcia nije uspjela proći službenu vagu uoči dvoboja protiv 53-godišnje protivnice Shinobu Kandori. Brazilka je premašila vagu za čak 12 kilograma što je nevjerojatan i nezapamćen podatak.

Dvoboj je, naime, bio dogovoren do 95 kilograma, a Garcia se uoči dvoboja na vagi pojavila sa 107. Meč je otkazan iako je Japanka mogla pristati i na ovaj scenarij uz 30 posto honorara svoje protivnice. No, Japanka je odbila!

Garcia tvrdi da je imala nekoliko problema uoči dvoboja u Japanu te da su oni kumovali onome što se iz današnjeg pogleda čini kao nedostatak profesionalizma.

“Imala sam osobnih problema unutar obitelji. Otac mi je bolestan, moja baka i moj ujak su također bolesni. Išla sam na plesne sate sa Cris Cyborg i odrađivala sam fizikalnu terapiju zbog koljena. Tada su mi provjerili krvni tlak i rekli mi da nije normalno da imam takve nagle promjene tlaka. Također je tu bilo nekih problema s nekim od zaposlenika RIZIN-a što me izjedalo iznutra”, otkriva Garcia koja se u Japanu pojavila, kako sada tvrdi, s otprilike osam kilograma viška.

No, Brazilka kaže da je to uobičajena kilaža koju je dehidriranjem uvijek bez ikakvih problema skidala. Ovaj put se osjećala loše, krvarila je iz nosa, a niti emotivno nije bila na uobičajenom nivou.

“Bila sam i u stresu jer moja momčad nije bila tu sa mnom. Tri vize su odbijene, tako da su ostali treneri bili sa Cyborg. Tu je bio samo jedan trener i u mojoj glavi nije bilo samopouzdanja. Bila sam u velikom stresu”, objašnjava.

Na dan vaganja se probudila s 8.5 kilograma viška. Pokušala je skinuti prekomjernu kilažu po uputama svog trenera, no vrlo brzo je shvatila da od toga neće biti ništa.

“Pomislila sam da ću umrijeti. Kupaona je bila puna krvi koja mi je curila iz nosa. I bila sam prestrašena. Ovo je prvi put da sam osjetila da me moje tijelo izdalo nakon svih ovih godina natjecanja. To je moja krivica”, priznaje Garcia.

Brazilka se pojavila na RIZIN-ovoj priredbi unatoč padu na službenoj vagi. Popela se u ring, kleknula je na koljena i zaplakala.

Molila je inače vjernu japansku publiku da joj oproste…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI