Gabi Garcia ponovno ugovorena za borbu protiv japanske “bakice”

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 30.11.2017 18:56h Autor:

Gabi Garcia & Kandori

Japanski Rizin ponovno je odlučio raditi “sprdačinu” od MMA-a svojim odabirom protivnice za jednu od “najopakijih žena svijeta”, Gabi Garciu. Nakon što je prošle godine ugovorena borba otpala s programa, Rizin je Brazilku ponovno ugovorio protiv 53- godišnje Shinobu Kandori.

Borba između Garcie (4-0) i 53-godišnje Kandori (4-1) trebala se održati na prošlom novogodišnjem eventu, no Kandori je bila prisiljena otkazati, pa je umjesto nje uskočila četiri godine mlađa Yumiko Hotta, koja je izdržala punih 41 sekundu u ringu s 95 kilograma teškom Brazilkom. Upravo je Hotta bila posljednja protivnica Kandori, a Kandori je tada slavila prekidom u osmoj minuti borbe. No, ta borba se održala još 2000. godine.

Kandori je inače bivša japanske hrvačka zvijezda, visoka je 170 centimetara, što je 18 centimetara manje od Garcie te po dostupnim podacima, u svojim borbama teži oko 75 kilograma, znači 20 kilograma manje od svoje 21 godinu mlađe buduće protivnice. Je li vam dovoljno podataka da shvatite o kakvom se apsurdu, pa čak i sramoti matchmakinga ovdje radi?

No, uopće ne sumnjamo kako će japanska MMA publika, koja je inače podosta “nastrana” i u nekim drugim sferama, ovu borbu prihvatiti s oduševljenjem, kao što će vjerojatno s jednakim oduševljenjem na kraju klicati rutinskoj pobjedi brazilske junakinje. Srećom, Rizin svaki svoj event ipak ponudi i nekoliko sjajnih borbi, zbog kakvih i vrijedi popratiti njihove evente. Ukoliko netko voli i ovo, od volje mu, no sport ipak ne treba pretvarati u apsurd.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI