FS anketa: UFC je bez sumnje broj 1, no koja je MMA promocija svjetski broj 2?

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 24.06.2019 15:18h Autor:

Ilustracija

Unatoč teškoćama s kojima se suočava i povremenim krizama koje su sastavni dio njegovog poslovanja, Ultimate Fighting Championship je bez ikakve sumnje i dalje svjetska MMA promocija broj 1. No, tko je na drugom mjestu? To je tema naše nove ankete na Fight Site portalu!

Ako smo se složili (barem većina) da je UFC i dalje broj jedan, bitka za svjetski broj dva je prilično gusta i neizvjesna. Svatko će vjerojatno imati nekog svog favorita, ali i argumente zašto bi upravo ta organizacija trebala biti druga. S obzirom da nema čvrstih mjerila ili pokazatelja, jasno je da nema onih u pravu ili u krivu. U pitanju su tek preference.

A tko su kandidati za drugu poziciju? Bellator bez sumnje, s obzirom da se radi o promociji u kojoj se nalazi većina UFC-ovih veterana. Posljednjih godina, od kada je promociju preuzeo vrlo sposobni Scott Coker, Bellator zatvara prednost naspram lidera UFC-a. Najviše poradi toga jer gotovo svaki UFC veteran, koji više ne može s konkurencijom u Octagonu, kraj karijere želi odraditi upravo u Bellatoru. Tu su i mega zvijezde poput MacDonalda ili Mousasija, koje nisu nalazile zajednički jezik s Danom Whiteom, tu su i sve ambiciozniji planovi za Europu…

ONE Championship već sada tvrdi da su oni broj jedan. Te tvrdnje temelje na čistim brojkama koje su posljedica poslovanja na azijskom tržištu koje je ogromno i sve brže se razvija. No, problem s ONE-om je nedostatak transparentnosti pa je zapravo nemoguće točno ustvrditi jesu li milijuni pregleda koje reklamiraju stvarnost ili tek PR. No, da se radi o promociji s velikom koncentracijom kvalitete u svom rosteru pokazuju recentni primjeri Sagea Nortchutta, Eddieja Alvareza ili Demetriousa Johnsona. I dok je “Mighty Mouse” izvukao pobjedu u debiju, Northcutt i Alvarez su teško stradali što dokazuje da je “ekipa” u ONE-u opaka.

Tu je naravno i KSW – europski lider koji oduševljava produkcijom i sjajnim eventima. Konfrontacja je posljednjih nekoliko godina stisnula gas pokazavši da imaju i hrabrosti i abmicija za nešto više od lokalne i regionalne promocije. Mega zvijezde poput našeg Roberta Soldića su sjajan produkt braće Lewandowski, a eventi na stadionima koji primaju 50 tisuća gledatelja su dokaz moći.

Postoji čitav niz drugim organizacija poput RIZIN-a, PFL-a, M-1 Global, Fight Nights, Akhmat FC, Cage Warriors, RFA, Invicta FC… koje također odrađuju vrlo dobar posao, redovito organiziraju evente, ali i pucaju visoko te se pokušavaju približiti standardu koji je postavio UFC.

Zahvaljujemo vam na sudjelovanju u anketi, vaš odabir možete dodatno komentirati i argumentirati u komentarima ispod teksta.

Za vas svjetska MMA promocija br. 2 jest:

GLASAJ

Loading ... Loading ...

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI