FS anketa: Treba li MMA nove težinske kategorije?

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 17.03.2017 15:23h Autor:

Demetrious Johnson i Stipe Miočić

Borci se muče s pretjeranim skidanjem kilograma, borbe se otkazuju, fanovi bijesne, a oni koji uspješno svladaju vagu sve češće ostaju bez originalnih protivnika. Skidanje kilograma već godinama predstavlja jedan od najvećih problema u slobodnoj borbi.

Da se stvari pokušavaju promijeniti, pokazuje i posljednja inicijativa Atletske komisije države Kalifornije. Predstavnici ovog nadležnog tijela iz najnaseljenije američke savezne države tako su prije nekoliko dana izglasali povećanje novčane kazne za sve one koji izgube borbu s kilogramima te će po novome, uz starih 20 posto od zagarantirane zarade, ostajati i bez potencijalnih 20 posto od pobjedničkog bonusa.

Imala je ova Komisija još nekoliko prijedloga, a među njima se posebno isticao onaj kojim pokušavaju ponovno progurati uvođenje dodatnih težinskih kategorija. Ako sve prođe po osmišljenom planu, borbe pod njihovom nadležnošću mogle bi se u budućnosti dijeliti na sljedeće kategorije: 125 lbs, 135 lbs, 145 lbs, 155 lbs, 165 lbs, 175 lbs, 185 lbs, 195 lbs, 205 lbs, 225 lbs i teška.

Kao i svaki, ovaj prijedlog ima svojih pobornika i protivnika, no ako bi kojim slučajem prošao onda bi i ostale komisije trebale krenuti istim putem da bi se rezultat odrazio na globalnoj razini.

U najnovijoj Fight Site anketi zatražit ćemo vaše mišljenje na pitanje: Treba li MMA nove težinske kategorije?

Zahvaljujemo se na glasovima te vas ovim putem ohrabrujemo da svoje mišljenje podijelite u komentarima ispod članka.

Treba li MMA nove težinske kategorije?
  • Da, promjene su nužne. x 390 puta47%
  • Ne, ovako je sasvim dobro. x 382 puta46%
  • Ne znam. x 64 puta8%

Ukupno glasano: 836 puta

Loading ... Loading ...

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI