Frank Mir u pregovorima s Bellatorom i ruskim ACB-om

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 02.08.2017 10:53h Autor:

Frank Mir

Bivši UFC prvak u teškoj kategoriji Frank Mir pregovara s Bellatorom i ruskim ACB-om. Prema onome što je otkrio gostujući u emisiji The MMA Hour, ovaj BJJ specijalist bi karijeru trebao nastaviti u jednoj od ove dvije promocije.

Naime, Mir je napokon dobio otpusno pismo iz UFC-a gdje je proveo gotovo čitavu karijeru. Iako bi i prije 7. travnja iduće godine mogao izvan SAD-a odraditi neki dvoboj, legendarni borac će ipak pričekati jer mu tog datuma ističe suspenzija USADA-e zbog pada na doping testu. To je bio jedan od dogovora s UFC-om obzirom da su mu dali “odriješene ruke” i više ne računaju na njega.

“Mogao bih odraditi negdje drugdje meč. Ali ne znam kako bi to utjecalo onda na moj povratak natrag u SAD kasnije i borbe ovdje. To je nekakvo sivo područje. Ne znam što bi UFC poduzeo jer bi praktički prekršio dogovor”, objašnjava Mir koji je pao na doping testu u travnju 2016. i to na zabranjenu suspstancu dehydrochloromethyltestosterone (DHCMT).

Ako može birati, izabrao bi Bellator i Fedora Emalienanka.

“Mislim da bi to bila fenomenalna borba. Volio bih se suočiti s takvim imenom kao što je Fedor.”

Ipak, Mir je svjestan da je Fedora teško uvući u meč. To je pokušavao čitavu karijeru, no Rus nikada nije potpisao s UFC-om.

“Fedor je težak za vezati ga u jednoj kompaniji. Tako da ne želim biti u situaciji u kojoj sam bio proteklih 16 godina. Htio sam taj meč, izazivao sam Fedora, ali bio sam u UFC-u, a on nije htio tamo doći. To je glupa situacija jer se taj meč nikada tako nije mogao dogoditi. Tako da bih svakako to ponovno pokušao izbjeći.”

“Ja prodajem ne samo sebe kao borca, nego i moje potencijalne protivnike u budućnosti. Ako potpišete ugovor sa mnom, evo nekih mečeva koje možete dobiti”, dodaje.

Druga meta mu je njegov stari rival Brock Lesnar, no tu su stvari još kompliciranije. Ukoliko Lesnar i napusti WWE, čeka ga ugovor s UFC-om.

Ukoliko se ne uspije dogovoriti sa Scottom Cokerom, Mir bi mogao završiti u “kontroverznom” Absulute Berkut Championshipu (ACB) čiji promotor je vrlo često u američkim medijima zbog primitivnih i homofobnih izjava. Mira to ne brine jer to smatra religijom…

“Pokušavam izbjegavati takve stvari. Prije svega, tu se radi o nekim osjećajima koji su posljedica religije i politike. Da budem iskren, ja se držim podalje od takvih tema. Kao borac, moram se boriti za razne kompanije, a isto je i u poslu komentatora. Ako uđem u politiku ili religiju, to nije dobro. Tako da takve stavove ostavljam ljudima koji su religiozni i koji su u tome. Ja se držim podalje”, objašnjava bivši UFC prvak i zaključuje.

“Osjećam se sjajno, fizički i psihički. Želim se natjecati i ne mogu to dočekati.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI