Frank Mir i Satoshi Ishii kao posebna borba na Sakurabinom Quintetu (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 22.09.2018 13:58h Autor:

Frank Mir i Satoshi Ishii

Grappling organizacija Kazushia Sakurabe, Quintet, objavila je kako će posebna borba njihovog skorašnjeg eventa biti duel Satoshia Ishiia i Franka Mira.

U pitanju je Quintet 3 event, koji se održava 5. listopada u Las Vegasu, što će ujedno biti prvi Quintetov event u Americi, nakon što su prva dva u Japanu prošla jako dobro, a fanovi grapplinga su jednostavno oduševljeni formatom koji je veliki Sakuraba osobno osmislio te se od prvog eventa i sam natječe kao član svoje vlastite ekipe.

U pitanju je posebna borba koja bi se trebala održati u revijalnom dijelu programa, a dogovorena je na osam minuta “submission only”. To bi značilo da nema neodlučenog ishoda nego se ide u produžetke u slučaju da nakon osam minuta nije došlo do prekida. Tada svaki borac dobiva priliku napasti iz pozicije po svom izboru te se natječu koji će biti brži. Nešto slično možemo vidjeti u drugom izuzetno popularnom grappling formatu, Eddie Bravo Invitational.

Ishii je već nastupio na prva dva Quinteta. Na prvom je bio dio Judo Dream Teama, no poraženi su u prvom krugu od Sakurabinog Haleo Tima. Ishii je svoj četverominutni meč odradio bez pobjednika, odnosno njegov protivnik izdržao je sve napade bivšeg zlatnog olimpijca. Taj turnir na kraju je pripao ekipi Polarisa. Drugi event osvojila je ekipa 10th Planet Jiu Jitsua, odnosno skupina ponajboljih boraca koji treniraju u sklopu Eddie Bravo sistema. Ishii je tada nastupio za tim Vagabond te je također odradio meč bez pobjednika protiv Gea Martineza iz 10th Planeta.

Što se tiče trećeg eventa, Polaris se vraća na turnir u sastavu Gregor Gracie, Marcin Held, Craig Jones, Dan Straus i Vitor Ribeiro, koji je uskočio umjesto Caola Una. 10th Planet braniti će naslov, a dolazi u sastavu Geo Martinez, Richie Martinez, PJ Barch, Amir Allam i Adam Sachnoff. To je u potpunosti isti sastav koji je dominantno osvojio drugi turnir. Ova dva američka BJJ tima u polufinalu će se boriti međusobno, dok će Sakurabina ekipa odraditi duel protiv Teama Alpha Male. Uz Sakurabu, tu su još Josh Barnett, Marcos i Roberto Souza te Daisuke Nakamure. Alpha Male predvodi njihov vlasnik Uriah Faber, a suborci su mu Dustin Akbari, Mansher Kera, Kelly Anundson i Antonie Jaoude.

Nešto kratko i o pravilima. U pitanju je duel timova od po pet boraca, na ispadanje. Ukupna težina tima je maksimalno 420 kilograma, dok pojedinačne težinske restrikcije ne postoje. Prva dvojica ulaze u borilište te imaju osam minuta da dođu do predaje protivnika. Onaj borac koji ju ostvari ostaje na borilištu te mu se suprotstavlja idući borac po redoslijedu. Ukoliko u osam minuta ne bude prekida, oba borca su eliminirani te ulaze njihovi idući kolege. Ukoliko je razlika u kilogramima veća od 15 kilograma, borba traje četiri minute. Pobjednik je ekipa koja eliminira sve borce protivničke momčadi.

Prva dva turnira bila su i više nego sjajna, a možete iz pogledati putem servisa Fight Pass. Putem njega će se emitirati i ovaj treći event, čiju video najavu možete pogledati ispod teksta.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI