Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
(FOTO) Legendarni Carslon Gracie dobiva spomenik u Rio de Janieru nakon 10 godina borbe s vlastima | Fight Site

(FOTO) Legendarni Carslon Gracie dobiva spomenik u Rio de Janieru nakon 10 godina borbe s vlastima

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 19.04.2019 09:26h Autor:

Carlson Gracie

Jedan od najbitnijih majstora i trenera u povijesti brazilske jiu-jitse, Carslon Gracije, će dobiti svoj spomenik u Rio de Janeiru.

Prvotna ideja je bila odati počast ovom sportskom velikanu i inovatoru u ulici Silva Castro, gdje je i dalje smještena njegova originalna dvorana, tako što bi se ulica preimenovala u “Carslon Garcie” ulicu. No, gradske vlasti su odbile prijedlog jer zakon ne dopušta preimenovanje ulica koje već imaju ime po nekoj osobi.

Znajući da je taj projekt propao, grupa bivših studenata je odlučila napraviti spomenik Gracieju i utjecati na gradsku vlast da ga se smjesti pored dvorane. Trebalo je govoto deset godina rada i lobiranja da se ideja pretvori u djelo i da Grad kaže “Da” ranije ove godine.

Za sam spomenik je odgovoran poznati brazilski umjetnik Edgar Duvivier, koji je pristao raditi na projektu unatoč tome što sva sredstva od početka nisu bila osigurana. Za sam spomenik se skupljalo crowdfunding kampanjom.

Prema protokolu spomenik bi se trebao na svoje trajno mjesto postaviti 12. kolovoza, kada je Gracie slavio rođendan unatoč tome što su njegovi dokumenti pokazivali da je rođen 13. kolovoza. No, Brazilac nije volio broj 13 pa od tuda i diskrapancija.

Gracie je u svojoj dugoj karijeri bio mentor mnogim velikanima i budućim prvacima poput Vitora Belforta, Paula Filha, Ricarda Arone, Andre Pederenirasa, Marija Sperrya i mnogih drugih. Umro je 2006. godine u 73. godini živiota.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI