Forgač najavljuje pobjedu protiv Delije: Ne bi trebalo biti problema!

Ostale vijesti 05.12.2011 11:02h Autor:

Dražen Forgač uoči meča protiv Poljaka

Desetak nas dana dijeli do spektakla u Dubrovniku gdje će se u glavnoj borbi večeri “Noći Gladijatora 6” sastati Maro Perak i Bob Sapp. Jedna od najzanimljivijih borbi odličnog programa jest i meč između člana Croatian Top Teama Dražena Forgača i velike domaće nade Ante Delije.

U intervjuu za Fight Site, Forgač je najavio dvoboj protiv još uvijek neporaženog protivnika kojeg smatra talentiranim, no još uvijek prezelenim da bi mu ozbiljno priprijetio…

“Kompletne pripreme sam prošao s Igorom Pokrajcem iz Croatian Top Teama koji se sprema za meč s protiv Krysztofa Soszynskog. Radim po njegovom programu i smatram da sam spremniji nego ikada prije. Izgubio sam i na težini, sada imam više mišića, a manje masnog tkiva. Mislim da sa kondicijom ne bi trebalo biti problema”, izjavio je u uvodu Forgač i dodao:

“Spariram sa Igorom i radim stojku s Dinom Beloševićem iz Pit Bulla. U pripremam mi pomaže i Goran Reljić za parter, odnosno Bernard Ban za hrvanje.”

Koliko znaš o Deliji?

“Gledao sam neke njegove borbe. Naglo je dobio kilažu jer se prije godinu dana borio još do 84 kg u nekom amaterskom meču. To je bilo prilično loše, čak i smiješno. No, napredovao je očito u godinu i pol dana. Gledao sam i meč protiv Saše Lazića i zadnju borbu koju je odradio u BiH. U oba sluča je pobijedio na tu nekakvu agresivnost. Odlučno ide u mečeve, ima drskost i to mu je velika prednost. Još uvijek nije imao težak meč gdje je morao primiti neki udarac. Lakše je udarati, nego primati. Vidjet ćemo kako će se snaći kada počne primati.”

Gdje je tvoja najveća prednost?

“Ja sam iskusniji. Radio sam s ozbiljnim protivnicima, puno kvalitetnijima od Delije. Ja nemam pritiska. Istina je da se radi o talentiranom borcu, to se može vidjeti, no on još uvijek nije odradio ozbiljan meč do sada. Ja jesam mnogo njih.”

Znači li to da si favorit?

“Ne želim se svrstavati u poziciju favorita ili autsajdera. Radi se o MMA borbi. Ne bih htio ponavljati neke stvari, no istina je da se radi o malim rukavicama i da te svatko može pogoditi. Sve je moguće. Ne radi se o šahu da si siguran u pobjedu, ako si bolji. I on, i ja, imamo svojih prednosti. Vidjet ćemo 16. prosinca tko će biti bolji.”

Nakon nekoliko poraza u meču protiv Tihammera Brunnera si opet osjetio slast pobjede…

“Nisam zadovoljan kako sam odradio taj meč. Išao sam ziheraškim pristupom samo kako bih pobijedio. Naime, nakon poraza koji su zaredali protiv kvalitetnih imena, on je bio jedan relativno slabiji protivnik. Nisam pokazao niti 15 posto svojih kvaliteta. Mogao sam ga završiti prije i lakše. Praktički, osim što sam ga srušio i udario par puta, nisam pokazao ništa više od toga. Išao sam na sigurnost jer su porazi ostavili traga na mene.”

Hoćemo li vidjeti napredak i opušteniji pristup u Dubrovniku?

“Imam dobro posložen tim i odradio sam dobre pripreme. Sve ovisi o tome kako ću ja ući u meč. Ako uđem dobro, mislim da ne bi trebalo biti ikakvih problema.”

Imaš obitelj, posao, financijski stojiš dosta dobro. Gdje pronalaziš motiv za borbu i svakodnevne treninge?

“Niti jedan borac ne može to objasniti. Ima onih koji su zaradili i više nego što trebaju, pa i dalje treniraju i primaju batine. Možda se radi o nekom mazohizmu. Volim dati i primiti udarce. Teško je pratiti ovaj tempo posebno jer imam obitelj i djecu. Radi se o napornom tempu koji nije lako za izdržati. No, probao sam ne trenirati i nisam bio zadovoljan sam sa sobom. Neovisno na financije, nisam zadovoljan svojim životom kada nisam u dvorani. I kada se prestanem natjecati vjerojatno ću ostati u ovom sportu i pomagat ću prijateljima u pripremama.”

Slijede dva bitna meča za Croatian Top Team. Trušček protiv Gadjeva i Pokrajac protiv Soszynskog?

“Prilično sam siguran da će Trušček pobijediti. Gadjevu dajem šansu u parteru, ako možda uspije izvući neku polugu. No, Trušček je radio s vrhunskim crnim pojasevima koji ga nisu uspjeli završiti. Mislim da su šanse vrlo male za Gadjeva. U stojci i u GNP-u, Ivica je u velikoj prednosti. Osim toga, savršeno je kondicijski spreman.”

Pokrajac?

“To je najbitniji meč za naš tim, a u pripremama smo svi sudjelovali. Nadam se da će pobijediti. Šanse su realne. Igor treba izbjegavati klinč i raditi na distanci. U stojci je dvije klase bolji od svog protivnika. Samo se valja kloniti žice i nekog klinča i vjerujem u njegovu pobjedu. Poljak je jak i kondicijski je spreman, no nigdje nije puno bolji od Igora. Radi se o kvalitetom sličnim protivnicima.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI