Fitch i Okami predvode večerašnji WSOF 24, na programu borbe za teškašku i muha titulu

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 17.10.2015 16:05h Autor:

Jon Fitch i Yushin Okami

Danas je na rasporedu WSOF 24 event, koji sadrži borbe za titulu prvaka u teškoj i u muha kategoriji, no glavna borba eventa ona je između dva UFC veterana i bivša izazivača u najjačoj organizaciji svijeta, Jona Fitcha i Yushina Okamija.

Iako je WSOF trenutno bez prvaka velter kategorije, nakon što je pojas oduzet Rousimaru Palharesu, Fitch i Okami ipak se ne bore zanaslov. Okamiju će to inače biti prva borba u velter kategoriji, nakon što se gotovo cijelu karijeru borio u srednjoj. U toj je kategoriji se krajem prošle godine borio za WSOF naslov, ali poražen je od Davida Brancha.

Borba je to dva prava UFC veterana i bivša izazivača prvaka. Fitch je bio među najuspješnijim borcima u UFC-u uopće, ostvarivši skor 14-3-1, a bolji od njega bili su tek Georges St-Pierre, Johnny Hendricks i Demian Maia. Slavio je u 13 od svojih prvih 14 UFC borbi. Otkaz je iznenađujuće dobio, a kao razlog se navodila neatraktivnost borilačkog stila. Nešto slično se dogodilo i Okamiju, čiji je UFC skor bio 13-5. Njega su fanovi godinama proglašavali najdosadnijim borcem u organizaciji, a to ga je na kraju i koštalo nastavka UFC karijere. Budući da su oba borca na glasu kao "dosadni", jako je čudna odluka da ih je WSOF upario, i to kao glavnu borbe stvarno sjajnog programa.

A na tom programu se nalazi borba za titulu prvaka u teškoj kategoriji, koju će braniti Blagoy Ivanov. Bugar je pojas osvojio savladavši Smealinha Ramu, odmah nakon dolaska iz Bellatora. U karijeri ima 12 poraza, i tek jedan poraz, kad je bolji od njega bio Aleksandar Volkov. Protivnik mu je iskusni Derrick Mehmen, vlasnik skora 19-6, koji se već borio za WSOF naslov, kad je poražen od bivšeg prvaka, Rame. U svom posljednjem nastupu ima pobjedu nad Brettom Rodgersom.

Ostatak glavnog programa sadrži još jednu borbu dva bivša UFC-ovca, a to su Vinny Magalhaes i Matt Hamill. Obojica će ostvariti svoj debi u WSOF-u, a nakon poraza u borbi za naslov, vraća se i Nick Newell. Organizacija će dobiti i svog prvog prvaka u muha kategoriji, a za tu titulu se bore Magomed Bibulatov i Donovan Frelow.

WSOF 24 – Program borbi i rezultati vaganja (rezultati su u lbs)

Jon Fitch (170) vs. Yushin Okami (170)
Blagoi Ivanov (252) vs. Derrick Mehmen (237) 
Tom Marcellino (155) vs. Nick Newell (156)
Matt Hamill (205) vs. Vinny Magalhaes (204)
Magomed Bibulatov (124) vs. Donavon Frelow (124) 

Rick Glenn (145) vs. Adam Ward (145)
Alexandre Almeida (145) vs. Saul Almeida (148)*
Rodrigo Almeida (148)* vs. Bruce Boyington (145)
Washington Nunes da Silva (170) vs. Colton Smith (170)
Rex Harris (184) vs. Justin Torrey (185)
Tyler King (240) vs. Patrick Walsh (228)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI