Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Finkelchtein demantirao: Fedor se ne bori protiv Jaideepa, on nije njegov nivo! | Fight Site

Finkelchtein demantirao: Fedor se ne bori protiv Jaideepa, on nije njegov nivo!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 14.10.2015 13:56h Autor:

Photo: M-1 Global

Službene stranice M-1 Globala su objavile intervju s vlasnikom Vadimom Finkelchtein koji se osim na zbivanja u vlastitoj promociji osvrnuo i na karijeru svog (bivšeg) pulena Fedora Emelianenka.

Najbitnija vijest je definitivno da Indijac Singh Jaideep neće biti  protivnik "Posljednjem Imperatoru" na povratničkoj priredbi na kraju 2015. godine.

"Protivnik sigurno neće biti Singh Jaideep. No, Fedor svoje odluke donosi sam. U prošlosti su neki potezi i problemi bili stavljani meni na teret. Kažu neki da sam ja razlog zbog kojeg Fedor nije završio u UFC-u. Sada vam i službeno kažem, to nije istina i ja s tim nemam veze. Ništa… Što se tiče Singh Jaideepa, mislim da mu on nije dostojan protivnik. To je preslab borac za Fedora", poručio je Finkelstein i dodao komentar na ideju da se Rus bori i u njegovoj promociji…

"Mi posjedujemo borce koji su na nivou da bi se borili protiv njega. Zamislite recimo Marcina Tyburu ili Stephana Puetza protiv Fedora. No, ovdje u Rusiji smo ograničeni sredstvima. Ne možemo se mjeriti s UFC-om ili ovom novom japanskom promocijom koja je nastala. Pričaju o nekom spajanju Bellatora, KSW-a… Nedavno sam dobio upit na tu temu, no ne vjerujem da će išta od toga biti. Ne razumijem čak niti koncept. Tko će zaraditi od svega ovoga, kome će ostati TV prava? Mislim da je to utopija od samog početka."

I M-1 je trebao biti dio konglomerata nove Sakakibarine japanske promocije i Bellatora Scotta Cokera. Finkelstein je odbio takvu ideju.

"Prije godinu dana me zvao Sakakibara i pitao me hoću li im se pridružiti, ali to nisam shvatio ozbiljno. Ne vjerujem u taj projekt. Imam kompaniju koja ovisi o ugovorima s TV kućama. Kako ćemo to dijeliti? Tko će biti vlasnik? Da ja zadržim TV prava ili će mi ih Japanci uzeti? Ili ćemo dijeliti? Što ako već imam neke obveze prema japanskim TV kućama? Moje profesionalno mišljenje je da se radi o mutnoj korporaciji. Ali nemam dovoljno informacija da bih bio siguran kako će se sve odviti."

Novinari su mu sugerirali da Rizin ipak ima Fedora što je velik kapital…

"To je sigurno. On je velika stvar, ali ne možete tu ovcu šišati dovijeka. Ne možete igrati poker samo s jednim asem. Smatram da moraju prije svega okupiti dobar i sposoban tim, moraju dovesti više boraca i platiti im mnogo više novca. Ja imam mnogo odličnih boraca u M-1 promociji, a jedini problem je što ih UFC ne primjećuje. Nisam siguran gdje će Japanci sada naći kvalitetne borce. Možda će ih dobiti od Bellatora ili KSW-a. I dalje ne vidim niti jednog top borca u KSW-u osim Mameda Khalidova", oštar je na koncu bio Finkelstein.

Spomenimo i podatak da je najjeftinija ulaznica za posljednju M-1 priredbu (br. 62) na kojoj je nastupio i Kristijan Perak koštala čak 65 dolara, odnosno oko 450 kuna. Očekivano na taj je račun bilo mnogo kritika…

"Da…morali smo uložiti mnogo novca u ovaj event. Vidjeli ste da je pozornica bila ogromna, mnogo smo morali graditi. Dodatno, radi se o Sočiju. Moja ideja je da karte koštaju od 150 do 200 kuna, ali nije išlo. Što je najčudnije, prodali smo sve najskuplje karte, dok smo s onima najjeftinijima imali problema", zaključio je Finkelchtein.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI