Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Fedor ‘udario’ po čečenskom diktatoru: Dječje borbe su neprihvatljive! | Fight Site

Fedor ‘udario’ po čečenskom diktatoru: Dječje borbe su neprihvatljive!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 06.10.2016 14:38h Autor:

Fedor Emelianenko

Čečenski vođa Ramzan Kadirov navukao je na sebe bijes legendarnog Fedora Emelianenka. Razlog su dječje MMA borbe koje su bile dio posljednjeg izdanja Akhmat Fight Showa.

“Sudjelovanje u ovakvim borbama može zauvijek nanijeti štetu zdravlju djece. Ovo ne samo da prijeti završetku njihove sportske karijere, već će i prouzročiti fizička te psihološka oštećenja. Borbe koje smo mogli vidjeti su regulirane kao one za odrasle, a to nije privatljivo za djecu.

Pored svega, MMA pravilnik zabranjuje sudjelovanje u borbama djeci mlađoj od 12 godina. Događaji koje smo mogli vidjeti na turniru u Groznom su neprihvatljivi i ne mogu se nikako opravdati”, izjavio je Emelianenko za ruske medije.

Rusko Ministarstvo sporta je već najavilo istragu, a naglasimo i kako pravilnik Ruskog MMA saveza nalaže da djeca u dobi od 12 do 17 godina mogu sudjelovati u borbama, ali su obvezana nositi ‘rash guardove’ (vrsta sportskih majica) te dodatnu zaštitnu opremu.

Djeca na Akhmat Fight Showu su imala 10, 9 i 8 godina te su nastupila bez spomenute opreme…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI