Fedor se vratio pobjedama, ali razočarao!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 20.11.2011 14:46h Autor:

Fedor vs. Monson

Sve je bilo spremno za ražanj uključujući i zeca Monsona koji je dvoboj protiv Fedora Emelianenka zaista odradio kao pravi zec – bez ispaljenog metka.

Olimpijska dvorana u Moskvi, dvadeset i kusur tisuća gledatelja, premijer Putin u prvom redu i legendarni Pride sudac Yuyi Shimada koji je trebao vratiti sjećanja na Fedorove dane ponosa i slave. Jedino je Emelianenko zakazao. Iako je nakon tri runde prilično dosadnog okršaja zasluženo slavio jednoglasnom odlukom sudaca, ruski borac nije uvjerio nikoga da se stvarno vratio. Bio je to ziheraški nastup koji je vjerojatno upravo tako i zamišljen i isplaniran.

Od prve do zadnje minute bilo je sasvim jasno da Posljednji Imperator nije spreman preuzeti niti jedan gram nepotrebnog rizika. Bježao je od partera kao mačka od vode, nije se upuštao niti u nekontrolirane izmjene, držao se distance i tako pokušao “raščlaniti” američkog veterana na proste faktore. Plan mu je, doduše, prilično dobro uspio sve do ovog zadnjeg dijela. Monson ga tijekom tri runde niti jednom nije uspio srušiti pa čak niti udariti, a on se nakon tri teška poraza u nizu vratio pobjedničkim navikama. Dominirao je dvobojem, kažnjavao svog protivnka low kickovima, a svaki put kada bi Amerikanac krenuo u rušenje otresao ga je poput malog djeteta. Kada je u pitanju fizička priprema, čini se kako je Fedor ovaj put odradio odličnu domaću zadaću. Baš kao i u segmentu taktike i discipline. Za razliku od makljaža u koje se upuštao u posljednjim mečevima, ovaj put smo gledali vrlo suzdržanog borca koji je razmišljao o svakom potezu.

Ipak, dojam je kako Monson nije Fedorova klasa i da je uz malo više rizika, Emelianenko vrlo lako mogao stići do pobjede prekidom. U nekoliko je navrata dobro ispogađao američkog borca, no kada je trebalo napraviti još korak više i dovršiti posao Rus je, očito planirano, napravio korak natrag. Bilo je to prilično loše Monsonovo izdanje i zbog toga ostaje konačni dojam da je Fedor morao napraviti barem malo više.

Koliko je zadovoljan nakon ovakve predstave, saznat ćemo u narednim danima. Oni koji su platili 30 dolara za prijenos, sigurno su ostali razočarani…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI