Fedor odgovorio Roganu: Uvijek sam bio čist, dopingirani Anderson Silva je pljuska MMA-ju!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 25.02.2015 21:31h Autor:

Fedor Emelianenko

UFC-ov komentator, Joe Rogan, je izjavio kako postoji velika mogućnost da je Fedor Emelianenko koristio steroide. "Posljednji Car" trenutno boravi u Americi gdje promovira event Bellator 134 te je vrlo burno reagirao na Roganovu izjavu.

Rogan je usporedio Fedorovu tjelesnu veličinu izjavivši kako je najvjerojatnije bio na steroidima jer je 2003. u meču s Fujitom na Prideu 26 izgledao veći nego 2011. kad se borio u Strikeforceu protiv Bigfoota Silve.

"Rogan voli raditi takve 'PR skandale'," izjavio je Emelianenko za MMAmania.com. "Kao i uvijek sam spreman na testiranje. Uvijek sam bio i uvijek ću biti čist. Svi misle da nije bilo dopinga jer su borci bili negativni na steroide. Naravno da mi je ta misao prošla glavom. Pretpostavke su napravljene i mi je to i dalo snagu da se borim s likovima koji su koristili nešto dok sam ja u ringu koristio sav naporan rad i treninge kako bih postao bolji borac i zbog tog, uz Božju pomoć, sam bio sposoban pobijediti svoje protivnike bez obzira jesu li nešto uzimali."

Steroidi su glavna tema MMA svijeta nakon što je bivši UFC-ov prvak srednje kategorije, Anderson Silva, pao na nenajavljenom doping testu zbog korištenja dva steroida. Često je Silva stavljan u isti kontekst kao i umirovljeni Fedor kao najbolji MMA borac svih vremena. Emelianenko upravo taj Andersonov pad naziva "pljuskom".

"Vrlo je uznemirujuće znati da je sportaš takvog levela posrnuo ka steroidima kako bi poboljšao svoju izvedbu. To je pljuska ovom sportu i sportašima. Mislim da bi sportaši trebali ovisiti samo o svojim sposobnostima, uloženom radu i iskustvima, a ne pribjegavati drogama koje će im skratiti taj put do uspjeha. Najvažnije je da sportaš ostane vjeran sebi i svojim navijačima zbog kojih je to što jest."

Posljednji Car se umirovio na početku 2012. i ne planira povratak MMA-ju, unatoč vrlo upornom inzistiranju svojeg prijatelja i Bellatorovog predsjednika Scotta Cokera.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI