Fedor o UFC 229 incidentu: Borci se moraju kontrolirati, svoje vještine trebaju ostaviti unutar borilišta

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 12.10.2018 11:10h Autor:

Fedor Emelianenko

Na druženju s medijima pred njegov subotnji nastup na Bellator 208 eventu, Fedor Emelianenko je bio upitan o borbi Khabiba Nurmagomedova i Conora McGregora, odnosno incidentu nakon nje.

Vrlo raspoloženi ruski teškaš odgovarao je na sva pitanja pa se tako prihvatio i onog o spomenutoj borbi, iako je odmah otkrio kako borbu nije uspio popratiti.

“Došao sam u Ameriku u četvrtak, tako da nisam imao priliku gledati borbu Khabiba i McGregora, no niti inače ne gledam nikakve borbe dok se nalazim u pripremnom kampu. Čuo sam naravno sve o borbi i znam da je Khabib pobijedio, no kako osobno nisam gledao, ne želim davati nikakve komentare o onome što se dogodilo”, rekao je Fedor, kojeg sutra čeka borba protiv Chaela Sonnena na Bellatorovom spektaklu u New Yorku.

Ipak, izrekao je svoj stav o incidentu, no kroz jedan globalni pogled, bez generaliziranja na spomenuti dvojac. Zapravo, iznio je onaj najzdraviji mogući stav.

“Borci već u startu imaju jednu posebnu količinu fizičke snage te neka posebna znanja i naravno da se moraju kontrolirati i to ne ispoljavati prije ili nakon borbe, odnosno izvan borilišta.”

Veliki Fedor je kroz cijelu karijeru zapravo primjer kako se jedan sportaš treba ponašati te nikada nije sudjelovao u nekim incidentima, niti je čak prihvaćao trash talk. Čak je smirio i onaj svog sutrašnjeg protivnika, koji je prvo bio podosta glasan, da bi se kasnije smirio. Fedor je takav, jednostavno djeluje smirujuće na okolinu. Sve dok ne uđe u ring ili kavez, onda postaje borilački stroj za mljevenje protivnika.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI