Fedor: Naučio sam svoju lekciju protiv Werduma! (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 21.11.2011 10:19h Autor:

Photo by M-1 Global

“Hvala Bogu da nema nikakvih ozljeda nakon borbe. Hvala Bogu na pobjedi i hvala mojim navijačima u Rusiji koji su me podržavali i dali mi priliku da nastupim u Moskvi. Hvala i Jeffu koji je prihvatio meč i pružio mi odličan otpor. Radi se o pravom ratniku”, izjavio je Fedor Emelianenko nakon prekida niza poraza i pobjede protiv Jeffa Monsona proteklog vikenda u Moskvi.

“Ja sam zahvalan Bogu na svemu. I na porazima i na pobjedi. Sretan sam u svakom slučaju”, dodao je Posljednji Imperator kada su ga upitali kakav je osjećaj pobijediti nakon dugo vremena.

Ipak, nije to bio agresivan i atraktivan Fedor kojeg smo navikli gledati u prošlosti. Kalkuliranje se ovaj put isplatilo…

“Jako sam sretan. Sve što sam planirao sa svojim trenerima, proveo sam  u djelo. Sve je ispalo jako dobro”, objašnjava i dodaje:

“Naučio sam lekciju iz dvoboja protiv Werduma. Kada sam ga pogodio, krenuo sam završiti posao, no platio sam to debelo. Nisam htio ponoviti istu grešku. To mi je bila strategija.”

Kako je bilo boriti se protiv američkog veterana?

“Bio sam zadovoljan na način na koji sam se borio i taktikom. Gledao sam Monsona u prošlosti. Znao sam koje su njegove jake strane i jako ga cijenim. Radilo se o kvalitetnom protivniku. Sretan sam jer sam pobijedio.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI