Fedor i Mir donijeli Bellatoru slabiju gledanost nego Sonnen i Rampage

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 02.05.2018 20:36h Autor:

Emelianenko vs. Mir

Bellator može tek djelomično biti zadovoljan uspjehom koji je postigao meč Fedora Emelianenka i Franka Mira, odnosno Bellator 198 event koji je njime bio predvođen. Ostvarena je druga najveća gledanost ove godine, no podosta slabija od nekih evenata u posljednjih godinu ili dvije.

Event koji je predvođen ovom teškaškom borbom, ujedno trećom borbom prvog kruga Grand Prixa, postigao je gledanost od 750.000 gledatelja na dvije platforme, od čega 581.000 otpada na Paramount, koji je od ove godine službeni partner Bellatora po pitanju prijenosa njihovih evenata. To je bolji rezultat od većine ovogodišnjih evenata druge najveće svjetske MMA promocije, no ipak iza onog koji je postigao Bellator 192, prvi ovogodišnji event predvođen borbom Chaela Sonnena i Quintona Jacksona te borbom za velter titulu između Rorya MacDonalda i Douglasa Lime. Taj je event emitiran istovremeno s UFC 218 (Miočić vs. Ngannou), ali je postigao gledanost od preko 900.000 ljudi.

Ovaj event kao konkurenciju je imao jednu NBA utakmicu, UFC-ov show na FOX televiziji te tri boksačka eventa, na FOX-u, HBO i ESPN kanalima. Sva tri boksačka meča postigli su otprilike istu gledanost kao ovaj Bellatorov event, dok je UFC-ovu emisiju, koja se emitirala istovremeno s prvim borbama eventa, gledalo preko dva milijuna ljudi, koji nakon nje ipak nisu odlučili ostati uz MMA, odnosno uz Bellator.

Ono što promociji svakako stvara glavobolje je činjenica da ovi rezultati itekako kaskaju za prošlim godinama, a ne može se zaključiti je li to zbog odlaska sa Spike televizije ili zbog gubitka interesa fanova za ono što oni nude. Za usporedbu, Bellatorov rekord svakako pripada Bellator 149 eventu, održanom u veljači 2016. godine. To je onaj program kojeg je predvodio duel Kimbo Slicea i Dade 5000, a gledalo ga je 2.7 milijuna ljudi. Također respektabilnih 1.5 milijun donijeli su Kimbo i Ken Shamrock, godinu ranije. Treće mjesto najgledanijih Bellator eventa drži prošlogodišnji Bellator 170, prevođen borbom Chaela Sonnena i Tita Ortiza. Njih je gledalo nešto manje od 1.4 milijuna ljudi. Vrijedi dodati kako je ovaj event postigao slabiju gledanost čak i od reprize Bellator 180 eventa, koji je prošlo ljeto išao kao PPV, uz glavnu borbu između Sonnena i Wanderleia Silve te uz duel Fedora Emelianenka i Matta Mitrionea. Tada se pred ekranima našlo 950.000 ljudi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI