Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Fedor Emelianenko ostao čvrst u svojoj odluci: Neću se vratiti borbama! (VIDEO) | Fight Site

Fedor Emelianenko ostao čvrst u svojoj odluci: Neću se vratiti borbama! (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 26.02.2015 17:54h Autor:

Fedor Emelianenko

Fedor Emelianenko se nije borio od 2012. i nema namjeru vratiti se profesionalnim borbama.

Emelianenko trenutno boravi u New Yorku gdje radi na promociji Bellatora 134 te je okupiran novinarima američkih borilačkih portala. Šansu za intervju s Rusom je dobio i novinar MMAJunkia koji je s "Posljednjim Carem" razgovarao o nekoliko "vrućih" MMA tema.

Fedor je svoj sud dao o današnjoj teškoj diviziji:

"Teška kategorija, po mom mišljenju, je uvijek bila interesantna," rekao je Fedor preko prevoditelja. "I onda dok sam se aktivno natjecao kao i sad. Cain Velasquez je jedan od boraca koje najviše volim gledati. Što je borac kompletniji, bez obzira na diviziju, to je bolji borac."

Emelianenko (34-4) je izgradio svoju reputaciju u legendarnoj japanskoj promociji Pride te smatra kako sport ne može napredovati s borcima koji koriste steroide.

"Sramotno je da borci uživaju u drogama i koriste steroide," objasnio je Rus. "MMA bi se trebao svim silama boriti protiv takvih stvari. To se negativno reflektira ne samo na borce, već i na navijače i na sam sport. Zapravo, u svakom sportu je neprihvatljivo korištenje steroida."

"Definitivno ima mjesta za napredak. Vjerujem kako se čelnici promocija mogu još bolje pozabaviti s tim problemom i kazniti one za koje je dokazano da su umjetnim sredstvima poboljšavali svoje izvedbe. Očigledno nije napravljeno dovoljno i može se još češće raditi na tom problemu. Kao sportaš ili borac, ulaskom na borilište daješ 'obećanje' koje prekršiš poboljšavanjem svoje izvedbe sa steroidima."

Fedor je zaliječio svoje tijelo u ovih nekoliko godina otkako se umirovio. No, iako potpuno oporavljen, Posljednji Car se neće vratiti borbama.

"Uživam u životu bez borbi," otkrio je Emelianenko. "Uživam u mirovini. Dajem šansu svom tijelu da se obnovi i zacijeli. Zagovaram MMA u Rusiji i diljem svijeta. Za sad nemam namjeru vratiti se mečevima."

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI