Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Fedor Emelianenko: Od početka je u igri bio samo Japan | Fight Site

Fedor Emelianenko: Od početka je u igri bio samo Japan

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 20.10.2015 20:30h Autor:

Fedor Emelianenko

Fedor Emelianenko napokon je otkrio razloge svog povratka borbama. Kaže kako je do toga došlo jer ga je Noboyuki Sakakibara kontaktirao i zamolio da podrži njegovu novu organizaciju te da je zapravo od samog početka jedino Japan bio u igri.

Naravno, marketinški je sve odrađeno vrhunski tako da se misli da je veliki ruski borac slobodan za pregovore sa svim organizacijama. No, ako je vjerovati onome što je Fedor rekao japanskim medijima, sve se dogovorilo još puno prije nego je on svoj povratak objavio.

"Moram priznati kako sam se vratio jedino zbog Sakakibare i Japana. On me kontaktirao ovo proljeće, objasnio mi kako planira pokrenuti novu organizaciju te je zatražio da ga podržim u tome, odnosno da nastupim na prvom eventu. Ja sam to prihvatio, jer sam oduvijek cijenio Japan i japansku publiku te mi je čast biti dio ovoga", rekao je Fedor.

Prema tome, jasno je kako Bellator i UFC nikad nisu bili u igri, a sve se to dalo pretpostaviti još ranije, kad je Scott Coker, koji je isto dio cijele ove priče, rekao da oni trenutno nisu zainteresirani za angažiranje Fedora Emelianenka. No, oni koji su se ipak nadali Fedorovom nastupu u najjačoj konkurenciji su fanovi i oni će ostati razočarani. Tako je sad sigurno da je ovaj povratak gotovo jedino iz marketinških razloga.

"U Japanu su me uvijek toplo primali i uvijek sam sretan kad se prisjetim vremena u Prideu. Također, u posljednje vrijeme imamo jako puno MMA evenata u Rusiji i u Japanu te sam na nekima i prisustvovao. Ovo sve bi mogla biti jako dobra situacija za dodatno povezivanje i to me također motiviralo na ovaj povratak. No iskreno, da me Sakakibara nije kontaktirao, sumnjam da bi ikad i pomislio na povratak. Ovo je prilika kako bi smo mogli stvoriti neki novi put za mlade ljude koji se žele baviti ovim sportom", nastavio je Fedor sve više otkrivati ovu cijelu situaciju.

Ipak, borbu mora shvatiti ozbiljno, pa tko god mu bio protivnik. Trenutno je u pripremama, pa je nešto rekao i o svom stanju, odnosno kakve je razlika između sada i trenutka kad se odlučio umiroviti.

"Kad bih morao usporediti sadašnje stanje i stanje kako je bilo prije tri i pol godine, kad sam se umirovio, mislim da sam u jednako dobrom stanju, ali se osjećam još snažnije. Tijelo mi se jako dobro oporavlja i regenerira te sam time zadovoljan. U Rusiji radim s vrlo talentiranim borcima, koji mi pomažu oko pripreme. Iako mi protivnik još uvijek nije poznat, vjerujem kako će to biti jedna jako lijepa borba, s kojom će fanovi biti zadovoljni. Ovo je jedna predivna igra i kao takvu ćemo ju gledateljima i ponuditi", rekao je na kraju ponajbolji MMA teškaš svih vremena.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI