Fabricio Werdum nastupa 22. veljače!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 21.11.2018 17:57h Autor:

Fabricio Werdum

Dok čeka istek svoje dvogodišnje suspenzije koja je produkt doping skandala u kojem se recentno našao, bivši UFC prvak Fabricio Werdum će se ipak natjecati. Doduše, ne u slobodnoj borbi i ne u SAD-u, ali će se ipak natjecati.

Ovaj brazilski MMA i BJJ velikan se vraća svojim korijenima. Ili je bolje reći kombinaciji svojih korijena i slobodne borbe. Natjecat će se 22. veljače iduće godine u meksičkom Monterreyju na Combat Jiu-jitsu eventu.

Protivnik bi mu trebao biti Gordon Ryan, a radi se o mini-turniru četvorice kojim bi trebali dobiti CJJ prvaka u teškoj kategoriji. Eddie Bravo, slavni BJJ majstor, koji je na svom Instagramu i objavio plakat s Werdumom i Ryanom, otkriva da će dio mini-turnira biti i Vinny Magalhaes.

Combat jiu-jitsu je kombinacija grapplinga i slobodne borbe koja je sve popularnija u SAD-u, ali očito i u drugim državama.

Podsjećamo kako je Brazilac prije nekoliko mjeseci i konačno suspendiran od strane USADA-e na period u trajanju od 2 godine radi pada na doping testu koji se dogodio proljetos.

41-godišnji Werdum je pao na anabolički steroid trenbolone i njegov  metabolit epitrenbolone tijekom testiranja izvan natjecanja na uzorku koji je izuzet 25. travnja. Tada je već bio najavljen meč protiv Alexeyja Oleinika u Moskvi. Po objavi pada na doping testu, UFC je promptno reagirao te je umjesto Werduma u meč protiv ruskog gorostasa gurnuo Marka Hunta. A Werdum je govorio kako se radi samo o  nesporazumu.

No, nesporazum se nije riješio. USADA je potvrdila svoj nalaz i uručila mu dvogodišnju suspenziju koja će početi retroaktivno od 22. svibnja kada je brazilska borilačka legenda testirana. To bi značilo da Werduma u akciji nećemo gledati do 2020. godine, odnosno do trenutka kada će imati 43 godine.

Bivšeg UFC prvaka mnogi smatraju jednim od najboljih teškaša u povijesti sporta. Pride, Strikeforce i UFC veteran se borio protiv apsolutno svih najboljih i najvećih imena svoje generacije. Svladao je redom Velasqueza, Emelianenka, Nelsona, Nogueiru, Brownea.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI