Emelianenko savladao Gonzagu nokautom u drugoj rundi, Shtyrkov i Geronimo neodlučeno(VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 05.05.2018 20:20h Autor:

Gonzaga vs. Emelianenko

U ruskom Ekaterinburgu održan je RCC 2 event, u čijoj je glavnoj borbi novu pobjedu upisao Alexander Emelianenko. On je prekidom u drugoj rundi savladao bivšeg UFC izazivača, Gabriela Gonzagu. Zvijezda sunaslovne borbe bio je Ivan Shtyrkov, ali njegova borba protiv Geronima Dos Santosa završila je bez pobjednika.

Gonzaga se ovom borbom vratio u MMA nakon dvije godine, odnosno nije nastupao otkad je izgubio od Derricka Lewisa na zagrebačkom UFC Fight Nightu. I borbu je započeo jako dobro. Na samom početku je uspio svoju taktiku provesti u djelo te dolazi do rušenja. Gonzaga je brzo na Emelianenku, gdje par puta pokušava doći u bočnu poziciju, ali bez previše uspjeha. Uspjeha nije bilo niti kod jednog pokušaja kimure, koji čak niti nije izgledao ozbiljno, nego više kao pokušaj neke aktivnosti da borba ne bi bila vraćena na noge. Ostao je Gonzaga u gornjoj poziciji do kraja runde, no bez ičega konkretnijeg.

Drugu rundu Emelianenko otvara agresivnim boksom, na koji Gonzaga nije dobro odgovarao, ali opet se uspio izvući i nakon manje od minute je borba ponovno u parteru. Slično je to izgledalo kao u prvoj rundi, no uz još manje aktivnosti. Sudac gubi strpljenje točno na polovici runde i diže borce na noge, a tamo Emelianenko nastavlja napadati. Gonzaga izgleda jako loše, ne pokušava baciti niti jedan udarac, niti je više kretao na rušenje. Kretao se uz ogradu i branio se, odnosno odjednom je postao meta koja ni na koji način ne odgovara. U jednom trenutku napad ruskog borca postaje još žešći, Gonzaga je uz ogradu i prima koljeno u glavu, nakon čega pada na pod i borba je gotova. Uistinu je bilo nevjerojatno vidjeti da Gonzaga, koji je prošle dvije godine trenirao boks, pokušavajući napraviti boksačku karijeru, nije pokušao ni na koji način odgovoriti, iako je cijelu borbu do tada dominirao. Emelianenko je na kladionicama bio ogroman favorit (1.10 – 4.50) i to je na kraju potvrdio, iako vjerojatno ni njemu neće u potpunosti biti jasno kako je ovu borbu dobio.

A ukoliko je glavna borba bila teško shvatljiva, što tek reći za sunaslovnu. Ivan Shtyrkov je u nju ušao sa skorom 13-0 i kao veliki favorit protiv iskusnog Geronima Dos Santosa. Bila je to borba dva velika teškaša, koji su imali kondicije za točno tri minute ozbiljne borbe. Već na kraju prve runde bili su vidno potrošeni, a od početka druge se vidjelo da ne mogu više držati ritam ni približan onom u kakvom su započeli borbu. Treća runda bilo je preživljavanje, odnosno oba borca su više izgledala kao da samo čekaju da ovo sve završi, a kada su i krenuli na udarac, to je više izgledalo kao besciljno mahanje. Tako je borba završila, a pobjednika nije bilo, odnosno suci su presudili neodlučeno. To je na kraju i najbolja odluka jer u ovakvoj predstavi nitko nije zaslužio pobjedu.

U videu ispod teksta možete pogledati cijeli program, odnosno sve borbe, unutar kojih je bilo puno uzbuđenja i mora se priznati kvalitetnijeg MMA-a nego u dva glavna dvoboja. Ukoliko želite pogledati samo ove dvije borbe, i njih smo posebno podijelili.PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI