Ekskluzivno – Zelgov prvi intervju nakon potpisa za Bellator!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 28.05.2011 09:37h Autor:

Zelg Galešić

U prvom interjvuu nakon potpisa za Bellator, Zelg Galešić govori o Grand Prixu i budućnosti!

Kada je prije gotovo tri godine zabljesnuo i stigao do polufinala Dreamovog Grand Prixa, bili smo sigurni da hvatska ima nasljednika Mirka Filipovića. No, Zelg Galešić je nakon toga ponovno pao u sjenu. Najprije je stigla ozljeda zadobivena u “tae kwon doe” izletu, a zatim i poraz od Kazushija Sakurabe. Taj meč i ne bi bio toliko tragičan za ovog Puležanina da mu Japanac nije potrgao ligamente koljena. Uslijedila je duga i naporna rehabilitacija i novi početak od nule. “Benkei”, kako ga zovu u Japanu zbog hrabrosti i ratničke duše, napokon se vratio u ožujku 2011. godine mečem protiv anonimnog Leeja Chadwicka. Zelg je nokautom zaledio Britanca i ponovno podsjetio na svoja najbolja izdanja koja su ga i dovela do pojasa Cage Rage prvaka. U međuvremenu mu je istekao ugovor s propalim Dreamom i hrvatski borac je ovih dana potpisao ugovor s američkim Bellatorom. U ekskluzivnom razgovoru za Fight Site, Galešić prvi put progovara o ugovor s ovog uglednom organizacijom.

Kako je došlo do dogovora?

“Već sam s Bellatorom i njihovim menadžerima duže vrijeme u dobrim i korektnim odnosima i pregovarali smo o prelasku. Sada smo finiširali posao i moram priznati da sam zadovoljan je sam riješio vrlo važno pitanje u karijeri.”

Na koliko borbi ste potpisali ugovor?

“Ne bih smio ulaziti u detalje tako da će ostati sve na tome da je presudila direktna pozivnica u Grand Prix bez da odrađujem kvalifikacije. Pobjedniku turnira osmorice ide 100 tisuća eura, a prva borba je u rujnu.”

A do tada?

“U međuvremenu ću morati nekoliko puta putovati u SAD kako bi promovirali event. Nisam još siguran koji su datumi, no prema njima ću i planirati pripreme za prvi nastup.”

Čuli smo da pregovaraš i s UFC-om…

“Pregovarao sam na više strana, a jedino nisam želio produljivati vjernost Dreamu. Stvarno sam imao mnogo nesreće s Japancima. Prvo sam potpisao za Pride, pa je organizacija propala. Šest mjeseci sam bio bez borbe. Zatim sam prešao u Heroes, tada najjaču japansku organizaciju, koja je također otišla u propast, da bi zatim otišao u Dream. Svi znate što se tamo dogodilo i koliko sam čekao na meč. U budućnosti bi želio samo odrađivati pojedinačne mečeve za tu organizaciju.”

Da li ti to omogućava ugovor s Bellatorom?

“Da, dogovor je da smijem nastupati za organizacije u Engleskoj i Japanu. To je odlična stvar je vam danas rijetko tko želi pružiti tu mogućnosti. S obzirom da se dugo nisam borio, željan sam što češćeg ulaska u ring ili kavez.”

Hoćeš li to iskoristiti?

“Nisam siguran zbog toga što moram odvagnuti kada ću morati u SAD na te promocije Grand Prixa. Bellator je moj poslodavac i moj gazda i oni će odlučiti što je najbolje. Dok sam pregovarao s Bellatorom, sve ostale stvari sam stavio na stranu, no to se naravno nije smjelo znati. Mogu reći da mi je Grand Prix sada prioritet.”

Što možeš reći o Bellatorovom Grand Prixu? Gdje si ti u toj priči?

“Osam boraca ulazi u turnir koji će se rasporediti na tri eventa. Pobjednik će dobiti veliku novčanu nagradu i priliku da se bori za pojas prvaka koji sada pripada Hectoru Lombardu. Smatram da su svi sudionici dobri, a ja ipak spadam negdje na vrh. Problem bi za mene mogao biti kontinuitet zbog problema s ugovorom i ozljedama. Neki od mojih protivnika su odradili sedam ili osam borbi u međuvremenu. Nadam se ipak da mi to neće biti problem.”

Razmišljaš li o pripremama u SAD-u?

“Pripreme ću odraditi kao i obično u Hrvatskoj i Engleskoj, a ukoliko moj klub, London Shootfighters, odluči da treba nešto mijenjati, onda će to biti tako. Nisam razmišljao o tome za sada i zadovoljan sam kako su stvari funkcionirale u prošlosti.”

Kakva je situacija trenutačno s tvojom formom?

“Treniram i u dobroj sam formi. Imao sam nekih problema s leđima, no sada je sve za deset. Trenutačno odrađujem neke bazične pripreme.”

Nedavno su hrvatski ljubitelji borilačkih sportova u anketi upravo tebe izglasali za borca od kojeg se najviše očekuje u budućnosti. Što ti to znači?

“Čast je što je to tako, ali to je i velika obveza. Ja se svima zahvaljujem na povjerenju. Mogu vam obećati da ću uvijek dati sve od sebe i da nikada neću pružiti lošu ili dosadnu borbu. Uvijek ćete uživati u mojim nastupima.”

Tvoj kolega iz OFC-a Mladen Kujundžić se u subotu bori protiv Denisa Stojnića. Prognoze?

“Mladen je jedan mlad, talentiran i hrabar borac. Većina s 21. godinom ne bi prihvatila dvoboj protiv takvog protivnika dva tjedna prije borbe, a on je spremno rekao da. Vjerujem da se hrabrost u životu uvijek nagrađuje i da će Kujundžić slaviti protiv Stojnića.”

Marko Petrak

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI