Ekskluzivno – Trušček nakon obrane naslova: Ne sjećam se prvog dijela borbe

Ostale vijesti 23.04.2012 11:33h Autor:

Ivica Trušček i Zlatko Mahić (Photo by 24.ur.com)

Ukrajinac Evgenij Mahteenko se pokazao kao puno teži protivnik za Ivicu Truščeka nego što je to većina mislila. Ne i sam hrvatski borac koji je već u najavama uoči svoje prve obrane naslova WFC-ovog prvaka isticao da je izazivač kvalitetan i srčan borac koji neće biti lagan zalogaj.

“Teror” je u nedjelju u Ljubljani na WFC-u 16 ipak slavio protiv Mahteenka pruživši još jednu sjajnu predstavu koja je opravdava reputaciju najboljeg MMA Hrvata do 77 kilograma.

U ekskluzivnom intervjuu za Fight Site, Trušček nam je otkrio svoje dojmove nakon još jednog rata koji je otišao na njegovu stranu.

“Mislili su službeno ili neslužbeno da je Mahteenko lagan protivnik, no pokazalo se da to nije tako. Skoro sam izgubio meč i zato mu svaka čast. Mislim da sudac čak nije trebao prekinuti. Tko zna što bi bilo do kraja”, rekao je u uvodu član Croatian Top Teama.

Ipak do kraja je ostalo malo vremena. Uvjereni smo da bi izdržao?

“Nisam znao koliko je do kraja. Da smo se dignuli ponovno na noge, možda bi me nokautirao kao Želvu u prošlom meču. Bio sam već jako umoran.”

Je li te iznenadio uraganskim startom?

“Obično ja volim krenuti naprijed čak i prije nego što sudac pokaže znak, no ovaj put me iznenadio moj protivnik. Nakon deset sekundi sam se našao na leđima ne znam niti sam kako. Pitao sam se kako se to uopće dogodilo jer se ne sjećam starta meča.”

Znači da si bio u nokdaunu?

“Ne znam, samo znam da sam bio na leđima. Nisam siguran jesam li bio u nokdaunu, kažem, odjednom sam se našao na leđima.”

Promijenio si svoju prvotnu taktiku da ćeš meč držati na nogama?

“Šakama i nogama me Mahteenko opametio da se tijekom meča prebacim na drugu taktiku. Morao sam ga rušiti i tu tražiti svoju šansu. Ovo nije bio plan A, no kada plan A nije radio, morao sam prijeći na B ili C. To je bilo potrebno da bih stigao do pobjede.”

Tijekom meča si dosta komunicirao s publikom, ali i sa samim Mahteenkom…

“Ovo mi je bila 29. borba, pa s vremenom postaneš svjestan što se događa u ringu i da moraš malo napraviti show. Nadam se da publika nije krivo shvatila. Nisam idiot, niti sam se pretvarao, ja zaista poštujem svog protivnika. Mislim da treba tu i tamo zabaviti publiku, a uostalom i meni je ovako bilo zabavnije.”

Što je sljedeće?

“Trebao bih imati za dva tjedna u Goetheburgu nastup, no morao sam šivati arkadu i nisam siguran hoću li se oporaviti. Rekla mi je doktorica da bi se moglo dogoditi da se rana otvori ako dobijem udarac na to mjesto. Ne znam, vidjet ću za nekoliko dana. Ugovor sam potpisao, ali ga nisam poslao natrag. Sve ovisi o tome kako će rana zarastati”, zaključuje pravi hrvatski heroj.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI