Eddie Alvarez je s ONE FC promocijom potpisao jedan od najvećih ugovora u MMA-u

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 23.10.2018 10:15h Autor:

Eddie Alvarez

Bivši Bellatorov i UFC-ov prvak lake kategorije, Eddie Alvarez, veliko je pojačanje singapurskog ONE FC-a, s kojim je prošlog mjeseca potpisao ugovor. I to jedan od najvećih ugovora u povijesti ovog sporta.

Angažiranje Alvareza od strane ONE FC-a samo je jedan u nizu poteza kojima ova promocija pokazuje ambiciju. U iduće tri godine imaju plan održati preko sto evenata, čime bi u potpunosti preuzeli azijsku MMA scenu, na kojoj su već i sada najjače ime, no angažiranjem boraca poput Alvareza se polako misle širiti i izvan najvećeg kontinenta.

Što se tiče Alvareza, on je sada svakako njihova najveća zvijezda, ali i najvrjednija investicija koju su do sada akvizirali. Što se tiče samih pregovora i kako je do toga svega došlo, otkrio je sam Eddie tijekom gostovanja kod Ariela Helwania na ESPN-u.

“UFC mi je dao jako dobru ponudu i bili su blizu onoga što sam tražio. Svjestan sam kako su svi borci u globalu potplaćeni. Posebno ako gledamo koliko pridonosimo samoj promociji i tu ne mislim samo na UFC. Kao slobodni borci, imamo priliku usporediti ugovore na cijelom tržištu. No, nisam htio uspoređivati se s nikim. Nisam htio uspoređivati ono što ja mogu dobiti s time koliko zarađuju moji kolege Frankie Edgar i Marlon Moraes. Imao sam svoju brojku i UFC ju je umalo dohvatio. Ali, biti slobodan borac je sjajno i mislim da bi svakom borcu bilo ludo ne probati vidjeti koja mu je vrijednost u sportu”, objasnio je “Underground King” kako i zašto je postao član ONE FC promocije.

Što se tiče dogovora s promocijom, Eddie je postao nešto od više od samog borca te je to možda bio i glavni razlog što je prihvatio baš tu ponudu.

“ONE me je učinio partnerom, postao sam puno više nego samo borac. Ovo je pravi paket, a ne standardni borilački ugovor gdje imaš svotu za dolazak na borbu i svotu za pobjedu. Nažalost, većina boraca danas samo to pita. Nisam takav ugovor imao deset godina i nikada niti neću. Ovo sada nikako nije običan ugovor, ja sam postao pravi parter u promociji.”

Već je ranije rekao kako su mu Singapurci i s financijske strane ponudili ugovor koji nije mogao odbiti, a sada je o tome rekao i nešto detaljnije. Na račun ovog ugovora, trebao bi zaraditi preko deset milijuna dolara, što to automatski čini jednim od najbogatijih ugovora u povijesti MMA-a.

Prvo veliko američko ime, koje je prije nekoliko godina sletjelo u ONE FC, bio je Ben Askren i to je na kraju završilo jako dobro. Ukoliko uistinu dovedu još nekoliko poznatih imena, mogla bi se dogoditi prava ekspanzija promocije, za koju mnogi govore kako već sada nudi najuzbudljivije i najzanimljivije borbe u svijetu elitnog MMA-a.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI