Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Dva hendikepirana borca dogovorila meč | Fight Site

Dva hendikepirana borca dogovorila meč

Ostale vijesti 18.07.2013 08:57h Autor:

Garrett Holeve

Nakon vrtoglavog uspjeha boraca kao što su Nick Newell, MMA fanovi promijenili su dijelom svoju percepciju prema borcima s invaliditetom. Doduše, poslije svojevrsnog skandala s kvadriplegičarskim borcem Kyleom Maynardom koji je stupio u okršaj protiv potpuno zdravog protivnika te oboje ostavili dojam od kojeg se preispituje vjera u čovječanstvo, mnogi su mislili da će proći još dugo vremena dok se sličan meč ugovori.

USA Today prenosi da je za 3. kolovoza ugovoren meč protiv Garretta Holevea i Davida Steffana. jedan od njih pati od Downovog sindroma, a drugi od blažeg oblika cerebralne paralize. Steffan, nakon što je vidio ESPN-ov prilog "Garrett 's Fight" je odlučio kontaktirati 23-godišnjeg Holevea i ponudio mu se kao protivnik.

Steffan, koji je bivši sudionik Specijalne Olimpijade i trenutni Paraolimpičar, vjeruje da će upravo njihov okršaj pokazati svijetu da je "hendikep samo hendikep ako ga sam sebi dopustiti" kao što i želi pokazati da su oni borci "kao i svi ostali".

Je li ovo inicijativa za pohvalu ili ipak korak previše, ostavljamo vama na procjenu.

PODIJELI
Autor:

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI