Dva borca završila u bolnici na operaciji i oživljavanju zbog skidanja kilaže

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 18.07.2014 08:48h Autor:

MMA

Odabir kategorije u kojoj će nastupati jedna je od najvažnijih odluka u karijeri borca, a prije njezina donošenja uvijek se pokušava procijeniti koliko kilograma može skinuti prije službenog vaganja.

Nerijetke su situacije da borci uspješno skidaju i po 15-ak kilograma, pogotovo kad se radi o UFC-ovim borcima, no ima i onih koji krivo procijene svoje mogućnosti i na kraju ostanu bez meča, ali i završe u bolnici.

Upravo takva dva slučaja u posljednje vrijeme otkrio je odvjetnik Erik Magraken koji se bavi pravom u borilačkim sportovima te o tome vodi i blog.

Prvi slučaj je borac Jordan Murray koji je završio u bolnici na operaciji žučnog mjehura, ali sad se ipak osjeća dobro. "Sva ta skidanja kilaže napokon su me sustigla, barem tako pretpostavljam. Izgubio sam ovog puta i dosta krvi, a doktori kažu da je to sigurno zbog pokušaja skidanja kilaže", rekao je Murray.

Jer Kornelsen se čak onesvijestio u sauni i prestao disati… "Bio sam u sauni kad sam izgubio svijest i morali su me oživljavati neko vrijeme, a odlazak u bolnicu bio je neizbježan. Osjećam se odvratno i ispričavam se cijelom svom timu, Battlefield organizaciji i najviše svom protivniku", izjavio je Kornelsen o svojoj nesretnoj situaciji.

Zbog svega toga Magraken proziva Atletske komisije za koje smatra kako bi trebale reagirati na određen način, u protivnom vjeruje kako bi jedan od ovakvih slučajeva mogao završiti tragično, odnosno smrću borca.

 

PODIJELI
Autor:

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI