Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Drakonska odredba: U Cage Warriorsima od sada 60 posto manje premije za pad na službenoj vagi! | Fight Site

Drakonska odredba: U Cage Warriorsima od sada 60 posto manje premije za pad na službenoj vagi!

Ostale vijesti 10.05.2014 10:20h Autor:

Cage Warriors

Direktoru britanske MMA promocije Cage Warriors je prekipjelo. Graham Boyan je, naime, nakon katastrofe na vaganju za njegov posljednji event, Cage Warriors 68, odlučio znatno postožiti odredbu iz pravila koje govori o borcima koji "padnu na vagi". Što se točno dogodilo i što je Boyan odlučio?

Za razliku od priredbi u SAD-u gdje takve stvari reguliraju Atletske Komisije, u Europi je vaganje natjecatelja stvar organizatora. Baš kao i problemi koji nastaju kada borci ne prođu na vagi. Za Cage Warriors 68 to je bio slučaj sa čak sedam boraca. Direktor promocije je nakon ovakve sramote najavio da će od svog idućeg eventa pad na vagi "naplaćivati" s čak 60 posto premije.

"Ovo bi trebali biti profesionalni borci, no zbog nedostatka profesionalizma, bili smo primorani promijeniti pravila. Biti točan na vagi je obveza, a ne opcija. Ovo je prvi korak prema tome da se više nikada ne nađemo u situaciji kao prošlog tjedna. Ako niti ovo slučajno ne upali, ići ćemo još korak naprijed", poručio je Boyan i dodao:

"Ovdje se ne radi o novcu jer taj se novac neće vratiti na račun kompanije. Ovo radimo zbog samog sporta i zbog ove promocije. Sada smo lopticu prebacili na borce koji trebaju poštovati i sebe, ali i nas."

Pravilo u većini borilačkih promocija kaže da borac koji padne na vagi ima određeni vremenski period za skidanje prekomjernih kilograma. U slučaju novog pada, tri strane se mogu dogovoriti i 20 posto premije borca koji nije prošao na službenoj vagi obično ide u ruke njegovog protivnika.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI