Dražen Forgač danas na Bilić-Erić FN-u: S Reljićem sam poboljšao parter!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 07.10.2011 10:34h Autor:

Poster

Iako je u posljednji trenutak popisu borbe večerašnjeg Bilić-Erić FN-a, koji se održava u Peoplesu, dodan i dvoboj Reljić vs. Šćepanović, čini se kako će Forgač i Brunner ostati meč večeri.

“Organizatori su željeli da ja i dalje ostanem meč večeri, no ja sam inzistirao da to bude dvoboj Reljića i Šćepanovića. On je iskusniji i poznatiji borac koji se natjecao u UFC-u. Reljić je, pak, rekao da mu možda više odgovara da se ranije bori tako da nije ništa fiksirano. Vidjet ćemo večeras hoću li u ring zadnji ili predzadnji”, objasnio je situaciju za Fight Site iskusni hrvatski borac Dražen Forgač ispred kojeg je dobar test protiv Mađara Tihhamera Brunnera.

Zagrepčanin ne zna previše o svom protivniku…

“O protivniku ne znam previše. Znam da je iskusan K-1 borac i da je u kick boksu pobjeđivao dosta poznata imena kao što je recimo Dževad Poturak. Kada je u pitanju MMA, tu sam u prednosti, stoga vjerujem da svoju priliku trebam tražiti na parteru. Zbog toga sam i mnogo radio na grapplingu.”

Kako su protekle pripreme?

“Pripreme sam, kao i obično, odradio o Core Gymu sa Croatian Top Teamom. Ovaj put mi je puno pomogao i Goran Reljić kada su u pitanju tehnike hrvanja i BJJ-a. Fizički sam sjajno pripremljen; kondicijski puno bolje nego inače. U prošlosti mi je to bila najveća boljka i mislim da sam je sada riješio.”

Nabio si i nešto kvalitetnih kila?

“Preko ljeta sam trenirao apsolutnu snagu i usput povećao masu na 120 kilograma. Zadnjim mjesec i pol dana sam fokusiran na aerobne trening i dobivanje kondicije. Sada imam 112 kilograma i vjerujem da sam fizički jako dobro spremljen.”

Spomenuo si treninge s Reljićem. Koliko su ti profitirao?

“Od Gorana sam naučio puno. Ovo je je jedan sasvim novi nivo od onoga što sam radio i vidio prije. Mogao bih reći da se radi o napretku za jednu ili dvije klase. Doduše, radili smo kratko; tek dva ili tri mjeseca. Nastavit ćemo i u budućnosti jer se ima još puno toga naučiti od Reljića.”

Dvoboj s Brunnerom je i prilika da se vratiš pobjedama nakon tri poraza u nizu. Zadnji meč si izgubio od Brazilca Jaira Goncalvesa?

“Taj sam dvoboj prihvatio samo dva tjedna ranije, a osim toga, radilo se o vrhunskom protivniku. Nisam bio spreman i rezultat je bio očekivan. Imam meč u Dubrovniku u prosincu na priredbi gdje se bori Maro Perak protiv Boba Sappa. To je načelno dogovoreno, no za konačnu potvrdu još treba pričekati.”

Ovo ti nije prvi nastup u Peoplesu?

“Ovo mi je drugi nastup na Bilić-Erić FN-u. Prošle godine sam poražen od Emila Poljaka. Htio bih dogovoriti revanš tog dvoboja i to mi je velika želja. Mislim da sam bolji i da je poraz došao zbog onog udarca u genitalije od kojeg se nisam oporavio do kraja meča”, zaključuje Forgač.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI