Dr. Rogan nema pojma: Ispostavilo se da UFC-ov komentator “lupa gluposti”

Ostale vijesti 14.06.2011 07:52h Autor:

Joe Rogan

Joe Rogan inače odlično obavlja svoj komentatorski posao, no ovaj put se našao na udaru liječnika zbog netočnih medicinskih opservacija.

UFC-ov komentator Joe Rogan je na meti mnogih kritika posljednjih tjedana. Prvo je “nespretno” istrčao s izjavom upućenoj novinarki Yahoo Sportsa, nazvavši je pritom “ženskim genitalijama”, da bi s nekoliko upitnih izjava tijekom UFC-a 131 isprovocirao reakciju liječnika.

Tri su njegove izjave tijekom prijenosa turnira u Vancouveru izazvale podsmijeh ljudi koji se razumiju u medicinu. Doktor Johnny Benjamin je za MMAJunkie pomno objasnio zašto bi se “Dr. Rogan” trebao držati sportskog dijela priče.

Kada je Sam Stout nokautirao Yvesa Edwardsa, ovaj je pao u nesvjesticu širom otvorenih očiju, a Rogan je izjavio kako je to jako loš znak. Dr. Benjamin tvrdi da je to potpuno netočno.

“Loš znak je bio to što je Edwards postao ukočen, a njegove noge su se počele nekontrolirano tresti. Otvorene oči tijekom nesvjestice su potpuno irelevantan faktor”, objašnjava liječnik.

Rogan je tijekom večeri više puta ponovio kako su unutarnji low kickovi pogubni za protivnika jer ugrožavaju njegovu arteriju koja je točno na dijelu noge gdje oni odsjedaju. Stručnjak Benjamin je i za ovu opservaciju ispravio Rogana.

“To je netočno jer se ne radi o arteriji, nego o živcu koji se nalazi točno na tom mjestu. Upravo taj živac cijeloj nozi i mozgu prenosi informaciju i impuls boli zbog čega je neugodno primati udarce na to mjesto”.

Posljednja Roganova izjava koja se nije svidjela dr. Benjaminu jest ona da su borci koji dišu otvorenih ustiju više izloženi nokautu nego oni koji imaju zatvorena usta. Rogan je to istaknuo na primjeru Shanea Carwina.

“Otvorena usta vas mogu koštati samo lakšeg loma čeljusti, no tada su vrat i čeljust puno opušteniji i zapravo vas je teže nokautirati”, kontrirao je odmah dr. Benjamin.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI