Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
“DoKoske” Truhan za Fight Site dao izvještaj iz Biograda! (VIDEO) | Fight Site

“DoKoske” Truhan za Fight Site dao izvještaj iz Biograda! (VIDEO)

Ostale vijesti 05.09.2011 17:08h Autor:

Matej DoKoske Truhan

Velika hrvatska MMA nada, Matej “DoKoske” Truhan, proteklog je vikenda u Biogradu ubilježio još jednu impresivnu pobjedu prekidom u prvoj rundi.

Iako se na “Biograd Ultimate Fight Nightu: Hrvatska vs. Srbija” trebao boriti protiv Srbina Miloša Solde, organizatori su mu u posljednji trenutak promijenili protivnika i Truhan se sučelio s Ljubinkom Ilićem. Ostali sudionici glavnih mečeva večeri se nisu mijenjali, a valja istaknuti da su svi hrvatski predstavnici slavili vrlo lakim pobjedama već u prvim rundama.

Truhana smo zamolili najprije za rezime ostalih mečeva glavnog dijela večeri…

“Dario Kadić je nokautirao svog protivnika nakon otprilike dvije minute prve runde. Radilo se o dosta nesvakidašnjem nokautu jer je Kadić iz bliske situacije svog protivnika nezgodno pogodio desnim krošeom, ali se nije radilo o šaci, nego o nadlaktici”, objašnjava Truhan i dodaje:

“Toni Sikirić je za tridesetak sekundi, već u prvom naletu, također nokautirao Milana Becrevića. Krenuo je žestoko plasiravši nekoliko širokih snažnih krošea nakon kojih je Becrević završio na podu. Malo teži posao imao je tek Marko Lukačić, no i u njegovom meču se radilo o dosta neobičnom završetku. Nakon otprilike dvije minute prve runde, borci su završili na parteru, a Vidoviću je ispala guma za zube. Umjesto da to sugerira sucu, on je tapkao i Klara (Zlatko Klarić op.a.) je razumljivo i opravdano prekinuo susret.”

Nažalost, Truhan je pomalo razočaran jer je za promjenu svog protivnika saznao tek kada je izašao u ring.

“Nisam imao pojma i očekivao sam Miloša Soldu. Bilo mi je malo čudno jer sam Soldu gledao na YouTubeu i izgledao je malo drugačije od dečka koji je ušao u ring. Ovaj moj protivnik je bio mišićaviji i snažniji. Da se borim protiv drugog borca uvjerio sam se kada su pročitali ime Ljubinka Ilića. Radi se o vrlo neprofesionalnom i neozbiljnom potezu organizatora”, smatra Truhan koji je ipak pobijedio i u ovom meču i sada ima savršenih 4:0 u profesionalnoj karijeri.

Kako reagirati u takvoj situaciji?

“Zbog promjene protivnika sam krenuo još opreznije i nisam htio navaliti od prvog trenutka. Trebalo je malo ispitati teren. No, tada mi je uletio u priliku za rušenje koju sam morao iskoristiti. Ultimate fight je takav i moraš uzeti ono što ti se nudi. Ispalo je da u stojci nisam uputio praktički niti jedan udarac osim low kicka i middle kicka točno prije rušenja. Malo mi je žao zbog toga jer sam planirao isprobati neke nove stvari upravo u stand up borbi.”

Na parteru se nije dao iznenaditi?

“Shvatio sam odmah da sam tehnički puno bolji, a protivnik mi je jedino mogao parirati prema snazi jer se radi o dosta jakom dečku. Školski sam sjeo u side, pa  prošao u mount, a onda dovršio posao GNP-om.”

DoKoske je i iz ovog dvoboja izašao bez ikakvih posljedica…

“Nisam primio niti jedan udarac i praktički sam iz meča izašao kao nakon malo jačeg rastezanja. Nema nikakvih ozljeda…”

Ipak, neugodna situacija je prethodila meču?

“Nažalost, u dvoboj sam već ušao s ukoćenim vratom. Dva dana prije meča sam bio u Zadru gdje sam malo ‘grapplao’ s Vedranom Ikićem. Radili smo lagano, no u povratku sam se vozio s otvorenim prozorom. Ujutro sam se probudio s potpuno ukočenim vratom. Praktički se nisam mogao okrenuti na desnu stranu i objektivno govoreći nisam bio spreman za neki ozbiljniji meč. Masažom i voltarenima sam se uspio oporaviti malo za dvoboj, ali me danas opet boli”, zaključuje Truhan kojeg bi opet vrlo skoro mogli gledati u akciji. Za sada se još uvijek ne zna gdje i protiv koga…

“Biograd Ultimate Fight Night”

3. rujan, Biograd

Školska Dvorana

HRVATSKA  vs.  SRBIJA (profesionalne):

Dario Kadić vs Nenad Pantelić (Srbija)-84kg, TKO (udarci) R1

Matej Truhan (Black Dragon Team) vs Ljubinko Ilić (Srbija)-77kg, TKO (GNP i stompovi) R1

Toni Sikirić (Bandog) vs Milan Becrević (Srbija)-93kg, TKO (udarci) R1

Marko Lukačić (Bandog) vs Davor Vidović (Srbija)-84kg, submission, R1

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI