Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
DoKoske prije odlaska u Moskvu: Kerimov je bolji borac i favorit! | Fight Site

DoKoske prije odlaska u Moskvu: Kerimov je bolji borac i favorit!

Ostale vijesti 05.03.2012 10:37h Autor:

Matej DoKoske Truhan

Sedmi profesionalni meč u karijeri za našu veliku MMA nadu, Mateja Truhana slijedi već 8. ožujka u Moskvi. Do Koske će se na “Battle at Moscow 6” priredbi sučeliti s Dagestancem Šamahalom Kerimovim. Iako Kerimov ima službeno manje iskustva od Truhana (3-1 profi score), jasno je da se radi o najtežem ispitu u dosadašnjoj karijeri za mladog hrvatskog borca.

Podsjećamo da je Truhan prije samo tri tjedna odradio meč u Karlovcu na Veni Vidi Vici Fights priredbi gdje je svladao Antona Radmana.

“Rekao sam već ranije da sam ovu godinu odlučio iskoristiti i odraditi što više mečeva. Planiram se boriti gotovo svaki mjesec. Postoji i lakši put da se probijem, a taj je da sam birao protivnike i pokušao napraviti neki score. Ovo je možda teži način, no smatram da će u konačnici sve ići u moju korist. Želim što jače protivnike i želim skupiti što više iskustva”, izjavio je DoKoske u razgovoru za Fight Site.

Ovo je treći event ove borilačke promocije…

“Radi se o priredbi Battle of Moscow, a to je kombinirani MMA i kick boksing event. U glavnoj borbi će se dva teškaša boriti za titulu prema K-1 pravilima, a moja borba je jedna od nekoliko njih u konkurenciji slobodne borbe.”

Kada krećeš na daleko putovanje?

“Putujem u utorak. Sa mnom ide moj BJJ trener Ilija Ćavarović i Zvonimir Brala preko kojeg sam i sredio ovaj nastup.”

I u posljednjem meču si pokazao mnogo problema s kondicijom? Praktički si na kraju meča jedva stajao na nogama. Trema ili problemi u pripremi?

“Mislim da se ne radi o tremi jer sam opušten pred nastup. Više je u pitanju moja nervoza kada uđem u meč i pokušavam što prije završiti posao. U tom grču se previše istrošim i fizički i psihički i ako moj protivnik uspije preživjeti, onda kasnije imam problema.”

Radman je bio tvrđi orah nego što si mislio?

“Da to je dobar primjer. Radman je borac koji može primiti dosta udaraca. Uspio je preživjeti do druge runde, a onda sam ja imao dosta problema jer sam jedva stajao na nogama. Nasreću sam uspio pobijediti u tom dvoboju, no svjestan sam da moram poraditi na tom segmentu borbe. Inače sam na treninzima u odličnoj fizičkoj formi i nikada nemam problema s kondicijom i snagom.”

Nervoza nije jedini problem. Što je s tvojom problematičnom prehranom?

“Sigurno je da i moj problem s prehranom ima utjecanja na sve to. Nedavno sam promijenio način na koji se hranim, a to mi je ujedno i znantno smanjilo popis namjernica koje smijem jesti. Kažem, još uvijek nisam potpuno detektirao gdje leži problem. Nisam se da će se uskoro riješiti.”

Taktika za opasnog Kerimova?

“Pokušat ću mirnije ući u dvoboj i radit ću s mnogo više taktike. Moj protivnik je iskusan i kvalitetan stoga očekujem vrlo težak meč. MMA je dvosjekli mač. Publika od tebe očekuje atraktivnost i to cijene, no takav beskompromisan način borbe ti uvijek oduzme mnogo snage. Kada se boriš taktički onda ljuti to ne vole previše.”

Je li ovo najteži ispit u tvojoj karijeri?

“Gledao sam neke njegove mečeve koji se mogu naći na YouTubeu. On je sigurno favorit u tom meču, no daleko od toga da ga ja ne mogu pobijediti. Imam svoje šanse i pokušat ću ih iskoristiti iako je on trenutačno bolji borac.”

Gdje vidiš njegovu prednost?

“Dovoljno je vidjeti da je 2005. bio u finalu Svjetskog prvenstva u Kudu među crnim pojasevima. Ja sam 2008. prvi put navukao rukavice. Iskustvo je na njegovoj strani, a ne trebam naglašavati da se radi o tehnički odličnom borcu. Prema svemu što sam vidio to je momak koji je kvalitetom vrlo blizu slabijim borcima u UFC-u.”

Marko Petrak

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI