Dillon Danis ugovorio svoju drugu MMA borbu

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 12.03.2019 11:06h Autor:

Dillon Danis

Bellator 221 u svom će kavezu ugostiti novu MMA borbu borca poznatog kao grappling trener Conora McGregora. Dillon Danis ući će po drugi put u kavez, a čeka ga borba protiv Maxa Humphreysa.

Nakon što je i on saznao svoju kaznu za sudjelovanja u incidentu na UFC 229 priredbi, Dillon Danis spreman je za novi MMA nastup. Njegovi poslodavci iz Bellatora pronašli su mu protivnika te datum kojeg će po drugi put u karijeri ući u MMA kavez. U pitanju je Bellator 221, koji će se 11. svibnja održati u Rosemontu, savezna država Illinois. U pitanju je veliki Bellatorov event, kojeg predvodi “superfight” između Michaela Chandlera i Patricia “Pitbull” Freirea.

Nakon što je svoj prvi MMA nastup završio pobjedom protiv neadekvatnog protivnika Kylea Walkera, čini se kako Bellator niti za drugi nastup ne namjerava dati ozbiljan ispit svojoj samoprozvanoj najvećoj zvijezdi. Danisa će čekati borba protiv Maxa Humphreysa, za kojeg je dovoljan jedan pogled na podatke o karijeri, da bi se vidjelo kako nije borac dostojan mjesta na Bellatorovom glavnom programu. U pitanju je borac koji je do sada upisao tri pobjede i dva poraza, a ukupan profesionalni omjer protivnika koje je savladao je 3-4. Osim toga, do 2016. godine nastupao je kao amater, gdje je upisao tek jednu pobjedu u pet nastupa.

Ne moramo se praviti naivni i govoriti kako ovo nije samo pokušaj namještanja protivnika za Danisa. Uostalom, Bellator je poznat po građenju “skorova” svojih boraca dovođenjem slabijih protivnika (Michael Page, A.J. McKee itd.) pa neko vrijeme ne moramo očekivati ništa drugačije niti po pitanju Danisa. A lako je zaključiti kako niti on nije toliko dobar grappler koliko se predstavlja. Naime, prema podacima sa stranice BJJ Heroes, u grappling karijeri je upisao 18 pobjeda i 16 poraza, a u posljednjih sedam grappling mečeva, sve redom protiv kvalitetnih boraca, upisao je tek jednu pobjedu. Najveći uspjeh u grappling karijeri mu je osvajanje naslova svjetskog prvaka 2014. godine, u konkurenciji smeđih pojaseva.

No, ništa od navedenog Danisa ne sprječava da sam sebe promovira kao Bellatorovu superzvijezdu i nema sumnje kako će se jednako tako ponašati i ovog puta.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI