Dillon Danis suspendiran iz matične BJJ dvorane: Ne ponaša se u skladu s onim što je ovdje naučio

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 14.04.2017 19:20h Autor:

Dillon Danis

Trener partera Conora McGregora i novi član Bellatora, Dillon Danis, doživio je jednu vrlo neugodnu stvar za svoju borilačku ostavštinu. Majstor Marcelo Garcia suspendirao ga je iz BJJ dvorane gdje je zaradio crni pojas, a razlog je vrlo očit.

Bivši ADCC prvak i sada voditelj vlastite dvorane, Marcelo Garcia, čovjek je kod koga je Dillon Danis prošao svoje cijelo BJJ obrazovanje te je na kraju tamo i promoviran u crni pojas ove sjajne vještine. No, njegovo posljednje ponašanje baš se i nije svidjelo njegovom treneru te je Danis suspendiran iz dvorane.

“Volio bih da svi moji crni pojasevi čine najbolje što mogu da budu primjer ljudima. To se ovdje nije dogodilo i meni je jako teško. Svaki put kada uzmem malu pauzu se vratim i dogodi se nešto što mi se ne sviđa. Teško mi je onda doći kući, jer ova dvorana je moja kuća, i onda primijetiti kako svi moji borci ne prate ono što su naučili u ovoj dvorani, ne ponašaju se onako kako smo ih ovdje usmjeravali, niti su ljudi kakvima su ovdje postali. Ja ne izbacujem ljude iz dvorane, niti to želim činiti. Rekao sam im da uzmu jedno vrijeme pauze i vide što mogu učiniti sa sobom. Jednog dana, kada budu drugačije razmišljali i drugačije se ponašali, neka dođu ovdje, ja ću biti tu i porazgovarati ćemo”, rekao je Garcia u svom izlaganju članovima svoje dvorane.

Osim Danisa, suspendirao je i Manshera Kheru, svog prvog borca kojeg je uopće proveo kroz cijeli proces od bijelog do crnog pojasa. Za Danisa je jasno zbog čega je ovo došlo. Izjave u medijima i izražavanje apsolutnog nepoštivanja prema svim potencijalnim protivnicima je nešto što nikako nije u duhu brazilske jiu-jitsu. Ispod teksta možete pogledati cijeli Garcijin govor o ovoj situaciji. Inače, BJJ zajednica je gotovo u potpunosti podržala ovaj potez.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI