Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Dillon Danis: Ja sam jedan drugi nivo borca, ali idem polako prema vrhu | Fight Site

Dillon Danis: Ja sam jedan drugi nivo borca, ali idem polako prema vrhu

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 13.06.2019 17:00h Autor:

Dillon Danis

Dillon Danis sutra će na Bellatoru 222 odraditi svoju drugu profesionalnu MMA borbu. Poznati grappler ne vidi problem u tome što se bori protiv prosječnog amatera, kaže kako je sve to put prema vrhu. No, dodaje kako se već sada smatra višim nivoom od svih boraca na svijetu.

25-godišnji Danis borac je koji se proslavio kao trening partner i grappling trener Conora McGregora. Tada se pokušao prezentirati kao jedan od najboljih grapplera svijeta, unatoč tome što mu rezultati govore drugačije. Prema web stranici BJJ Heroes, Danis u profesionalnoj grappling karijeri ima 18 pobjeda i 16 poraza, što je uistinu daleko od nekog “skora” svjetskog nivoa.

Prošle godine krenuo je u svoju MMA karijeru debijem u Bellatorovom kavezu. Pobijedio je izvjesnog Kylea Walkera prekidom u prvoj rundi, a za drugu borbu dobio je novog amatera uistinu prosječnih dosadašnjih postignuća. No, ne vidi Danis problem u tome što se bori protiv Maxa Humphreya, borca koji po Sherdogu ima 3-2 u profesionalnoj i 1-4 u amaterskoj karijeri.

“Vidio sam momke koji su nakon starta krenuli prebrzo. Ljudi kojima je stalo do tebe ti daju najbolje savjete. Odlučio sam što želim, treneri su rekli što oni žele i tako smo krenuli. Imati dobar tim oko sebe je najvažnije. Vidio sam borce bez dobrih timova koji bi nakon jedne ili dvije borbe jednostavno nestali”, rekao je Danis tijekom jučerašnjeg Bellatorovog “media daya” i onda naveo jedan primjer: “Pogledajte Aarona Pica. Ima jako tešku borbu za vratiti se nakon što je nokautiran. Koliko ima godina, 23? Nokautiran je, prvi nokaut u životu je najgori za mozak. A treba se boriti još deset ili 15 godina. Ne smiješ si to dozvoliti u tako ranoj fazi karijere.”

Zbog toga svog sutrašnjeg protivnika smatra upravo onim što mu treba za nastavak puta prema ozbiljnijim protivnicima, iako nitko ne zna kad bi oni mogli doći. Naravno, ukoliko ove sve borce koje mu Bellator namjera dovoditi bude očekivano pobjeđivao.

“On mi je velik izazov zbog iskustva koje donosi. Ima 16 amaterskih i profesionalnih borbi. Nekako mi se čini da su svi iskusniji od mene, a svi se ponašaju kao da imam 15-0 ili 30-0, samo zbog moje velike popularnosti. Ja imam tek jednu borbu. On ima iskustvo, ali neće mu to biti dovoljno”, rekao je o Humhperysu.

Unatoč svemu što je naveo, smatra da već sad ima sve kvalitete za postati Bellatorov prvak. Zapravo, smatra da na svijetu ne postoji borac koji se s njim može mjeriti.

“Gledam oko sebe i znam što vidim. Čudno mi je, jer znam da sam sve ove tipove mogao pobijediti već prije pet godina. Znam to jer sam trenirao s ljudima, već sada sam jedan nivo više od svih ostalih boraca. Mislim kako se niti jedan borac na svijetu ne može usporediti sa mnom i mojim mozgom za ovaj sport. To ću dokazati. Nastavit ću ići polako sve do dana kad se budem borio za pojas i onda ću moći reći kako sam vidio sve”, najavio je “El Jefe” svoju svjetsku dominaciju.

Danis sutra nastupa na glavnom programu Bellator 222 priredbe.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI