De La Hoya poslao otvoreni poziv svim MMA borcima…

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 26.07.2018 11:53h Autor:

Oscar De La Hoya

Legendarni bivši svjetski boksački prvak, a posljednjih godina uspješni boksački promotor, Oscar De La Hoya, se baca u MMA biznis.

“Golden boy” je već najavio svoju prvu MMA priredbu “Golden Boy MMA” promocije na kojoj ćemo gledati novi meč između dvije UFC legende i dvojice bivših UFC prvaka Tita Ortiza i Chucka Liddella. U ovom trenutku se ne zna niti datum održavanja ovog eventa, niti gdje će se on održati, kao niti ostatak popisa borbi.

No, da De La Hoya misli ozbiljno kada planira nastavak svog ovog “MMA poduhvata”, može se shvatiti iz njegovog intervjua koji je dao za MMA Maniju.

“Zaista se veselim tome što ću se posvetiti MMA-ju i što ću izgraditi potpuno nov biznis”, izjavio je bivši svjetski boksački prvak.

U nastavku intervjua je otišao korak dalje te je poslao otvoreni poziv svim MMA borcima koji se žele okušati u njegovoj organizaciji.

“Svaki MMA borac koji želi istražiti drugačije iskustvo, neka mi pokuca na vrata, neka nas nazove. Zaista sam uzbuđen zbog toga što ćemo izgraditi ‘Golden Boy MMA’. Kada mi nešto radimo, mi to radimo na vrhunskom nivou, kao što smo već odradili u boksačkom biznisu”, dodao je De La Hoya.

Uzroke ovakve motiviranosti treba tražiti i u njegovom rivalstvu s UFC-ovim promotorom Danom Whiteom. Njih dvojica su posljednjih godina prolazili kroz periode dobrih i periode loših međusobnih odnosa. Sada kada je Dana White ušao na njegov teritorij sa “Zuffa Boxingom”, De La Hoya je odlučio odgovoriti dolaskom u slobodnu borbu koja je ipak na teritoriju Dane Whitea i UFC-a.

S obzirom na prezasićenost američkog tržišta MMA eventima, zbog čega i sam UFC ima velikih problema i financijske brojke im strmoglavo idu prema dolje, pitanje je koliko će De La Hoya imati uspjeha.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI