Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Darrion Caldwell – Bellatorov izrežirani kandidat za titulu prvaka (VIDEO) | Fight Site

Darrion Caldwell – Bellatorov izrežirani kandidat za titulu prvaka (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 06.10.2017 18:58h Autor:

Darrion Caldwell

Bellator danas organizara svoj 184. event na kojem će titulu bantam prvaka braniti Eduardo Dantas, a istu će napasti supertalentirani američki borac, Darrion Caldwell. No, borac čiji je uspon do borbe za titulu zapravo jedan pokazatelj načina na koji Bellator gradi svoje borce i divizije.

Da se razumijemo, Darrion Caldwell je jedan od najtalentiranijih američkih boraca do 61.5 kilogram i Bellator ga je s razlogom označio važnim dijelom svojih planova. Ovaj 29-godišnji član Alliance MMA tima i redovni sparing partner Dominicka Cruza ima apsolutno sve što jedan vrhunski borac mora imati. Od briljantnog hrvanja, uz tek malo lošiji grappling, do vrlo aktivnog stand upa i brzine. Također, izvan kaveza je primjetan i vrlo karizmatičan borac. Ukratko, Bellator je s razlogom njega vidio kao materijal za budućeg prvaka.

To automatski znači da mu je put do borbe za titulu bio olakšan, no jedna druga sitnica je zapravo dokaz da mu Bellator to nije samo olakšao nego i apsolutno namijenio te su bili spremni odraditi poslovne egzibicije da bi do toga došlo. 2014. godine su ga doveli iz Legacya, nakon tri profesionalne borbe, a u promociji je odmah zaredao sa šest pobjeda, gdje je svakako najvrjednija ona protiv bivšeg prvaka Joea Warrena. Caldwellu su mnogi već tada, prošlog ljeta htjeli dati napad na titulu, no Dantas je imao prednost pokušati ju vratiti protiv tadašnjeg prvaka, Marcosa Galvaoa. Dantas je u tome uspio i bio je spreman čekati Caldwella.

Caldwellu je Bellator mjesec dana nakon spomenute borbe namijenio Joea Taimangla, svog iskusnog borca, ali i nekoga tko nije na papiru trebao biti problem za Caldwella. Scott Coker je izjavio kako će pobjednik te borbe sigurno biti idući u napadu na titulu te su masovno krenuli promovirati Caldwella, a onda se dogodilo nešto što je rijetko tko očekivao. Nakon što je Caldwell dominantno odradio prve dvije runde, već u prvim sekunda treće je napravio kiks koji ga dovodi do giljotine svog protivnika te do brzog tapkanja. Taimanglo je počeo slaviti jer je upravo tog trenutka izborio borbu za titulu prvaka. Ili ipak ne?

Budući da su već isplanirali Caldwella kao idućeg izazivača, a Taimanglo je to pokvario, Bellator odlučuje mijenjati svoju politiku i umjesto zasluženog Taimanglovog napada na titulu, instantno ugovaraju revanš njega i Caldwella, a titulu napada bivši prvak Warren, koji je te tako davno doživio poraz upravo od Caldwella. Naravno, ponovno je bila priča kako pobjednik napada titulu, odnosno da je u pitanju title eliminator borba i Caldwell ovog puta nije ništa prepustio slučaju nego je došao do pobjede. Pobjede koja mu je, za razliku od njegovog protivnika, donijela napad na titulu prvaka. I koju će napasti večeras, nakon što je prvu borbu protiv Dantasa, koja se trebala održati u travnju, bio prisiljen otkazati zbog ozljede.

Naravno, ovo sve ne znači da Caldwell nije sjajan borac, čak bi mogao biti i favorit protiv Dantasa te budući prvak i jedan od najboljih boraca svijeta. No, njegov put do titule je dokaz Bellatorovog poslovanja i načina na koji oni grade svoje borce. Tko zna, možda im se na kraju taj način isplati.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI