Današnji Bellator 159 predvode neporaženi Caldwell, nova borba Melvina Guillarda i debi talentiranih Brazilki

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 22.07.2016 18:20h Autor:

Darion Caldwell i Joe Taimanglo

Po prvi put u eri predsjedništva Scotta Cokera, Bellator organizira evente dva vikenda za redom, no današnji Bellator 159 je nekako ostao u sjeni prošlotjednog londonskog. Ipak, ovo je nova prilika za jednog od najtalentiranijih boraca svijeta, Dariona Caldwella, koji nastupa u svom drugom “main eventu”.

Ovaj borac bantam kategorije vjerojatno je najveća Bellatorova zvijezda iz sjene, uz Michaela Pagea, a unutar svog pro skora 9-0 ima čak šest pobjeda u promociji. Ona prošla bila je najvažnija jer je savladao bivšeg prvaka bantam i perolake kategorije, Joea Warrena. Njegova današnja borba je protiv Joe Taimangla (22-6, 6-1 u Bellatoru) i pobjednik bi trebao idući dobiti priliku napasti pojas prvaka do 61.5 kilogram, koji je ponovno u rukama Eduarda Dantasa.

Kao sunaslovnu borbu pripremljen je jedan duel veterana. Dave Rickels (17-4, 11-4 u Bellatoru) će odraditi svoju 17. borbu u promociji, čime je postati njen rekorder, a protiv sebe će imati pravu legendu ovog sporta Melvina Guillarda. Guillardu bi poraz mogao značiti mirovinu, budući da je ovaj UFC veteran (22 borbe) poražen u tri posljednja nastupa (jedan u WSOF-u, dva u Bellatoru) i ukoliko ne dođe do pobjede bi mogao završiti svoju karijeru. Moramo li napomenuti da je Guillard ponovno pao na vaganju? Naravno da ne, zapravo ne sjećamo se kad je zadnji put zadovoljio 70 kilograma.

Ostatak programa rezerviran je za talente, gdje se ističu brazilske borkinje Bruna Vargas i Bruna Ellen, čiji su potpisi iza sebe donijeli podosta prašine. Posebna će pažnja biti na atraktivnoj Vargas. Također, tu je i bivši izazivač perolake kategorije Daniel Weichel, a ovom njemačkom borcu bi pobjeda nad Emanuelom Sanchezom vjerojatno donijela novi napad na pojas, no istome se vjerojatno može nadati i Sanchez, koji je unutar niza od tri pobjede.

Bellator 159 – Popis borbi

Darrion Caldwell vs. Joe Taimanglo
Melvin Guillard vs. David Rickels
Bruna Vargas vs. Emily Ducote
Daniel Weichel vs. Emmanuel Sanchez

Philipe Lins vs. Guilherme Viana
Bruna Ellen vs. Jessica Middleton
Gaston Reyno vs. LJ Hermreck
Manny Meraz vs. Trey Ogden
Chris Harris vs. Matt Foster
Marcio Navarro vs. Fernando Martinez
Johnny Marigo vs. Andy Riley
Josh Pfeifer vs. Henry Lindsay
Chuka Willis vs. Brandon Phillips

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI