Danas Bellator 112 i završno poglavlja trilogije Curran – Straus

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 14.03.2014 19:34h Autor:

Večeras je na rasporedu treći event Bellatorove desete sezone, a kao glavna borba na rasporedu je treći međusobni susret bivšeg prvaka u perolakoj kategoriji, Pata Currana te trenutnog Daniela Strausa, koji je zimus detronizirao svog današnjeg protivnika. Također, na rasporedu je četvrtfinale turnira u velter kategoriji.

Bellatorov 112. event na rasporedu je večeras, a u glavnoj borbi, onoj za naslov prvaka u perolakoj kategoriji, sastati će se Daniel Straus (22-4) i Pat Curran (19-5). Ovo će biti vrlo brzi revanš, jer je Straus oduzeo Curranu titulu prvaka u studenom prošle godine.

Straus se protivio novoj borbi protiv Currana, rekavši kako misli da Curran ne zaslužuje automatski naslov, nego da ga treba izboriti preko turnira, no čelnici Bellatora s tim se nisu složili te će Curran probati vrlo brzo vratiti svoj naslov. To uopće ne čudi, budući da je Curran jedna od najvećih Bellatorovih zvijezda, a Strausu nije pomogla ni činjenica da je Curranu naslov oduzeo strašno dosadnim i kalkulantskim načinom borbe, no on mu je bio dovoljan za jednoglasnu sudačku odluku.

Ova dva borca prvi put su se sastali 2009. godine, kada su obojica bili relativno na počecima svojih karijera, a onda je, danas 26-godišnji, Curran slavio nokautom u drugoj rundi. Kod Strausa posebno imponira činjenica da je, iako je profesionalac ravno pet godina, odradio već 26 borbi, što bi značilo da se u prosjeku bori pet puta godišnje.

Osim ove borbe, na rasporedu je i četvrtfinale turnira velteraša, koje je slabije nego je trebalo biti, jer su u posljednja dva tjedna otpala čak tri borca koja su trebali nastupiti, među njima i kontroverzni War Machine. Tako je najpoznatije ime u tom turniru Nah-Shon Burrel (11-3), mladi borac koji je, došavši iz Strikeforcea kao veliki potencijal, ostvario po jednu pobjedu i poraz u UFC-u, no dobio je otkaz radi nepoznatih razloga.

Osim njega, nastupiti će i prošlogodišnji izazivač za naslov prvaka Andrej Koreškov (14-1), kojem je tada Ben Askren nanio prvi poraz u karijeri, a već u prvom kolu će se boriti protiv Burrela, u tzv "finalu prije finala". Ostali borci su neporaženi Brazilac Cristiano Souza (7-0) koji je borbu prihvatio prije samo par dana, također neporaženi Adam McDonough (9-0), Sam Oropoeza (10-2), Jesse Juarez te dva borba koji su također prihvatili borbu tek nedavno, zbog otkaza drugih boraca, Paul Bradley (21-5) i Nathan Coy (13-4).

U uvodnim borbama će, kao i na gotovo svakom Bellatorovom eventu, nastupiti većinom mladi i talentirani borbi, koji na taj način pokušavaju pronaći svoje mjesto na nekom od idućih turnira.

Bellator 112:

Pat Curran – Daniel Straus

Nah-Shon Burrel – Andrej Koreškov
Cristiano Souza – Sam Oropoeza
Jesse Juarez – Adam McDonaugh
Paul Bradley – Nathan Coy

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI