Dana White Floyda Mayweathera nazvao rasistom i poručio mu da “začepi gubicu” (VIDEO update)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 22.02.2012 07:26h Autor:

Floyd Mayweather Jr.

Dana White je jednog od najboljih boksača svijeta Floyda Mayweathera jr-a javno prozvao zbog rasizma i poručio mu je da “začepi gubicu”.

Razlog su Mayweatherove izjave posljednjih dana koje zaista imaju prizvuk rasizma. Boksač je, naime, najprije preko svog Twittera ustvrdio:

“Čim se vratim s odmora, skuhat ćemo tog glupana. Jednog kada nagazim tog patuljka, natjerat ću tog idiota da mi zarola sushi i skuha mi malo riže.”

Ovo je samo nastavak njegovog “obračuna” s žutom rasom koji je započeo prije nekoliko dana kada je kritizirao trenutačnu svjetsku košarkašku atrakciju Jeremyja Lina. Zbog sljedeće izjave je završio na svim naslovnicama medija.

“Lin je dobar igrač, no cijela ova strka je samo zato što se radi o Azijatu. Crni košarkaši to što on sada radi, čine svaki dan, pa ih nitko ne hvali.”

Lin je inače košarkaš New York Knicksa koji je preko noći postao košarkaška atrakcija. Iz druge momčadi je prešao u prvu, a zatim je preuzeo i sve konce igre u prvom timu. Uz to što je ostvario svoj san, Lin je prvi NBA košarkaš koji je uspio završiti ugledni Harvard.

U emisiji UFC Tonight, Dana White je Mayweatherove komentare nazvao rasističkima.

“Najprije, ovo što je rekao je rasizam. Izrekao je nekoliko rasističkih komentara. Da, glupane jedan, ono što si rekao je rasizam. Ne brini se što drugi rade. Znam da govorim u ime milijuna i milijuna ljudi. Začepi gubicu…”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI