Dagestanski borac nakon dvojbene odluke polomio potpredsjednika ruskog MMA saveza

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 23.05.2017 15:22h Autor:

Fedor Emelianenko

Na borilačkoj priredbi Fight Night Global 65 u Kazakhstanu, velteraš Gadzhimurad Khiramagomedov pretrpio je poraz podijeljenom sudačkom odlukom. Poraz je nagnao dagestanskog borca da napadne potpredsjednika ruskog MMA saveza te ga hospitalizira s višestrukim prijelomima kostiju.

Nedugo nakon završetka priredbe, Khiramagomedov odlučio je posjetiti visoko pozicioniranog predstavnika ruskog MMA saveza u njegovoj hotelskoj sobi. Nadzorne kamere zabilježile su ulazak borca i njegovog brata u sobu Radmira Gabdullina netom prije napada. Navodno, nakon žestoke svađe, braća su napala dužnosnika te mu nanijeli teške tjelesne ozljede.

Gabdullin je hospitaliziran te mu je utvrđen težak prijelom čeljusti i potres mozga. Khiramagomedov je nakon napada uhićen u Astani te nakon policijske obrade pušten na slobodu.

Borčev potez za sobom naravno povlači i posljedice. Vlasnik Fight Nightsa, Kamil Gadzhiev, obznanio je kako njegova promocija više neće surađivati s incidentnim borcem. A izjavu je dao i sadašnji predsjednik ruskog MMA saveza Fedor Emelianenko:

“Ponašanje braće Khiramagomedov je sramotno i nisu dostojni predstavljati svoju zemlju na međunarodnim događanjima. Savez se bavi incidentom te ću osobno nadgledati napredak. U subotu se sastajem s etičkim povjerenstvom saveza. Već sada sa sigurnošću mogu kazati kako se braća Khiramagomedov u budućnosti neće moći boriti niti na jednoj priredbi pod pokroviteljstvom ruskog MMA saveza”

U nastavku pogledajte borbu koja je prethodila incidentu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI