Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Da li je Rousimar Palhares opet predugo držao zahvat na protivniku? | Fight Site

Da li je Rousimar Palhares opet predugo držao zahvat na protivniku?

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 16.12.2014 18:07h Autor:

Rousimar Palhares

Atletska Komisija Kalifornije neće kazniti WSOF velter prvaka Rousimara Palharesa, zbog držanja poluge na protivniku nakon sudačke intervencije.

Izvršni direktor CSAC-a, Andy Foster, izjavio je da je bio ljut zbog incidenta koji se dogodio na kraju glavnog meča na WSOF-u 16. Nakon konzultacija sa sudcem u oktogonu Edom Collantesom i gledanjem snimke meča, Foster je odlučio da neće kazniti Palharesa.

"Čim ruka kojom borac tapka dotakne protivnika, taj protivnik je istog trenutka dužan pustiti zahvat", rekao je Andy. "Palhares je držao zahvat dulje nego što je bilo potrebno. Može se Rousimar opravdavati da je to bilo u afektu. Puno puta sam to čuo od njega. Jako sam ljut."

Palhares je poznat kao "prljavi" borac. U listopadu 2013. je predugo držao polugu na koljenu Mikea Piercea, zbog čega je otpušten iz UFC-a, a Pierce je ozljeđen napustio oktogon. 2010. brazilski majstor je dobio suspenziju u trajanju od 90 dana zbog predugog držanja heel hooka na Tomazsu Drwalu na UFC-u 111. Uz to, Rousimar se nije sportski ponio u mečevima u UFC-u, u kojima je pobjedio Ivana Salaverrya, Lucia Linharesa, Davida Brancha, Mikea Massenzioa te Stevea Carla u WSOF-u.

Foster je nakon eventa razgovarao s glavnim čovjekom WSOF-a, Rayom Sefom, koji je izjavio da vjeruje da je Brazilac na vrijeme pustio zahvat.

"U ovom sportu borac mora jako čvrsto zaključati polugu, jer inače ne uspije završiti protivnika", rekao je Palhares za MMA Fighting. "Mislim da sam napravio dovoljno da pobijedim. Nisam ni u čemu pogriješio. Oni koji me ne vole pokušavaju osporiti moju pobjedu jer sam dobar u svom 'zanatu' ili zbog nekakvog razloga koji meni nije poznat".

Foster se ne slaže s Rousimarovim objašnjenjem.

"Da li je predugo držao polugu? Da!", rekao je Foster. "Oni koji kažu da je Palhares ispravno postupio, onda zavaravaju i sebe i druge. Ne znam zašto uopće treba raspravljati o ovome. On ima dužu povijest ponavljanja ovakvih stvari".

Andy Foster je rekao da Collantes nije vidio ništa sporno u završnici meča te da je odabrao da neće kazniti Palharesa. Izvršni direktor CSAC-a planira poslati opomenu Rousimaru Palharesu, porazgovarati s njim i vodstvom WSOF-a. Iako nema prigovora na Collantesovo suđenje, Foster namjerava dovesti Johna McCarthya ili Herba Deana da dijele pravdu na sljedećem Palharesovom meču.

"Ako borac tapka, zahvat se mora automatski pustiti", dodao je Andy. "To je pravilo".

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI