Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Cro Copova dva dvoboja izabrana u deset najvećih trenutaka MMA povijesti! | Fight Site

Cro Copova dva dvoboja izabrana u deset najvećih trenutaka MMA povijesti!

Ostale vijesti 27.03.2012 13:02h Autor:

Cro Cop vs. Fedor Emelianenko

U izboru 10 najboljih trenutaka u povijesti MMA-ja, kada je u pitanju prestižna teška kategorija, naš Mirko Cro Cop Filipović se našao čak dva puta.

Oba trenutka (meča) su se dogodila u Cro Copovim najboljim danima, kada je bio dio legendarnog Pridea. Izbor je objavljen na poznatom BleachersReportu.

U onom nama dražem, Cro Cop se na Final Conflictu 2005. susreo s Fedorom Emelianenkom, a autor je ovaj okršaj nazvao “ekvivalentom Mike Tyson vs. Muhammad Ali meča u MMA-ju”.

“To je kao da su se Ali i Tyson našli u ringu u trenutku kada su obojica bila na svom vrhuncu. Fedor i Cro Cop su tada bili broj jedan i broj dva na svijetu bez ikakve sumnje. Kada su se napokon susreli na Pride Final Conflictu, sat je stao, cijeli svijet je gledao taj dvoboj. Cro Cop je uspio ispaliti neke od svojih ubojitih udaraca nogama, no na kraju su presudili Fedorovi snažni GNP udarci i rušenja. Nakon tri runde, Fedor je stigao do pobjede i nastavio je dominaciju nad Prideovim teškašima”, stoji u objašnjenju.

Onaj drugi trenutak, kojeg se Hrvatske nerado sjeća, jest prvi dvoboj Mirka Filipovića i Kevina Randlemana iz travnja 2004. kada je Cro Cop teško nokautiran. Mirko je Amerikancu nekoliko mjeseci kasnije uzvratio gotovo istom mjerom ugušivši ga već u prvoj rundi u njihovom drugom obračunu.

“Karijera Kevina Randlemana u Prideu nije ponudila ništa spektakularno osim ovog trenutka. Amerikanac je ušao u Prideov Grand Prix gdje se susreo s jednim od najboljih teškaša svih vremena – Mirkom Cro Copom. Hrvat je bio veliki favorit, a baš nitko nije vjerovao da Randleman može iznenaditi nakon dva uzastopna poraza. No, umjesto finiša u stilu Cro Copa, koji bi se vrtio na TV špicama, imali smo privilegiju gledati jedno od najvećih iznenađenja u povijesti MMA-ja. Je li ovaj meč utjecao na karijere ovih boraca? Zapravo ne, no svejedno se radi o sjajnom trenutku MMA povijesti”, zaključuje autor.

Spomenimo i ostalih osam trenutaka po izboru BleachersReporta:

– Pedro Rizzo vs. Randy Couture

– Don Frye vs. Yoshihiro Takayama

– Tim Sylvia vs. Andrei Arlovski II

– Cain Velasquez vs. Junior dos Santos

– Antonio Rodrigo Nogueira vs. Tim Sylvia

– Brock Lesnar vs. Frank Mir II

– Fedor Emelianenko vs. Antonio Rodrigo Nogueira I

– Tim Sylvia vs. Randy Couture

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI