Cro Copov menadžer Zovko: Ako dođe do GP finala, Mirko bi mogao biti jako opasan!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 28.05.2012 13:50h Autor:

Photo by Fight Site

Svoje dojmove iz Madrida s povratničkog K-1 eventa, gdje je Cro Cop sinoć nokautirao Španjolca Lorena, otkrio nam je i Filipovićev menadžer – Orsat Zovko.

Upravo je Zovko oživio Cro Copovu karijeru nakon otkaza u UFC-u najprije organiziravši Final Fight u Zagrebu, koji je Filipoviću poslužio kao odlična uvertira, da bi zatim “gurnuo” slavnog borca među jaku konkurenciju K-1 teškaša. Povratak na veliku scenu je prošao i više nego pozitivno…

“Naravno da sam zadovoljan pobjedom. Čitav tim je odradio dobar posao. Cro Cop je bio vrlo motiviran prikazati što bolju predstavu i to je na najbolji način i učinio. Prvu rundu nije ništa forsirao te je radio toliko da može adekvatno ispitati svog protivnika koji je objektivno ipak bio nepoznanica. Možda smo ga kao tim malo i potcijenili”, otkriva Zovko i dodaje:

“Dogovor je bio da se u drugoj rundi krene jače i da se meč privede kraju. Mislim da je posao odradio jako dobro”.

Menadžer koji je Cro Copa i krajem 90-ih gurnuo u Japan i smislio mu image hrvatskog policajca koji izlazi u ring uz zvuke “Wild Boysa”, nam otkriva kako je iz prve ruke doživio Filipovićeve najveće rivale, Ghitu i Harija.

“Rekao bih da je Ghita bio rutiniran kao što i njegova trenutačna pozicija u svjetskom kick boksu to nalaže. Ovo sigurno nije bio protivnik koji mu je dorastao, no moram priznati da me Wendell prilično pozitivno iznenadio. Čovjek je, s obzirom da je meč prihvatio potpuno nepripremljen, odradio jako dobar posao. Pokazao je srce, potukao se i zaslužio je neku sljedeću priliku u K-1 promociji”, objašnjava Zovko i dodaje:

“Hari me iznenadio, ali negativno. Nakon što je u prvoj rundi Silva prestao biti impresioniran imenom svog protivnika, Brazilac je sigurno dominirao. Rekao bih da je barem zaslužio remi i ekstra rundu, ako ne i pobjedu. Jasno je da su suci presudili u Harijevu korist jer se radi o najvećoj svjetskoj K-1 zvijezdi. Silva treba ovako nastaviti i smatram da bi u budućnosti mogao biti veliko K-1 ime.”

Može li ovakav Cro Cop parirati najboljim borcima svijeta?

“Mislim da da. Naravno da ima detalja na kojima će se raditi idućih par mjeseci. Treba dobiti što povoljnijeg protivnika za osminu finala i izboriti put prema završnom turniru. Ako Mirko uspije i to uspješno odraditi, onda mislim da je opasan. Na tako jednom turniru gdje se u jednoj večeri više puta ulazi u ring,  sve je moguće. Odlučuju mnogi detalji, a upravo je te detalje Cro Cop već dva puta iskusio jer je dva puta bio u K-1 GP finalu. To je nešto što u meni budi dosta optimizma.”

Zovko nije pretjerano impresioniran organizacijom povratničkog K-1 turnira, iako kaže da je primjetan trud novih vlasnika.

“Glupo je hvaliti sam sebe jer sam ja, dakako, subjektivan, no Cro Cop Final Fight u Zagrebu je zaista bio na nivou više od ovoga u Madridu. Možda sam očekivao nešto jaču produkciju nego što je to bio slučaj. Mnogo novinara koji su bili na turniru u Zagrebu, pohodili su i K-1 Rising, te tvrde da je naš event zaista sam svjetski vrh. Mislim da bi mogli organizirati ili polufinale ili finali K-1 Grand Prixa”, zaključuje zadovoljni Zovko.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI