“Cro Cop vs. Mir” među pet najgorih glavnih borbi večeri u posljednjih pet godina

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 21.06.2011 14:12h Autor:

Cro Cop vs. Frank Mir

Cro Cop i Mir, koji su se susreli 25. rujna 2010. ipak nisu najgori. Tu privilegiju su za sebe rezervirali Anderson Silva i Thales Leites koji su se susreli 18. travnja 2009. na UFC-u 97.

Malo je reći da su MMA fanovi razočarani predstavom koju su u subotu pružili Alistair Overeem i Fabricio Werdum. Okršaj Strikeforceovog Grand Prixa je najavljivan gotovo godinu dana, a onda se od slona izrodio miš. Werdum se valjao na podu i sramotno zvao Alistaira da mu se pridruži, a Nizozemac na nogama nije pokazao zbog čega je postao K-1 Grand Prix pobjednik. Ovaj očajni main event je natjerao MMATorch da popiše pet najlošijih glavnih borbi večeri u proteklih pet godina. Nažalost, tu je mjesto pronašao i hrvatski borac Mirko Filipović i njegov dvoboj protiv Franka Mira.

Cro Cop i Mir, koji su se susreli 25. rujna 2010. ipak nisu najgori. Tu privilegiju su za sebe rezervirali Anderson Silva i Thales Leites koji su se susreli 18. travnja 2009. na UFC-u 97. “Pauk” se 25 minuta doslovno poigravao s majstorom BJJ-a, a gledatelji u Montrealu su ostali zbunjeni ponuđenim. Leitesova predstava je bila toliko loša da ga je UFC već u sljedećem meču bacio u uvodni program. Kada je i tu bio poražen, donedavnom kandidatu za naslov je uručen otkaz.

Na drugom mjestu su se našli Cro Cop i Mir. Kada neki dvoboj završi nokautom, teško je za njega reći da je bio loš – no, ovaj za stvarno bio. Tri runde bez ikakve akcije i mnogo navlačenja na ogradi okončano je s(p)retnim nokautom. Cro Cop je nekako naletio na Mirovo koljeno i zaspao na nogama. UFC i Dana White su bili toliko ljuti zbog slabe predstave Franka Mira da su mu uskratili 70 tisuća dolara bonusa za nokaut večeri. Mirko je prošao tek nešto malo bolje, a njegovo opravdanje je bilo to što je prihvatio dvoboj u posljednji čas.

1. Anderson Silva vs. Thales Leites – UFC 97 – April 18, 2009

2. Frank Mir vs. Mirko Cro Cop – UFC 119 – September 25, 2010

3. Anderson Silva vs. Demian Maia – UFC 112 – April 10, 2010

4. Tim Sylvia vs. Andrei Arlovski III – UFC 61 – July 8, 2006

5. Alistair Overeem vs. Fabricio Werdum – Strikeforce “Overeem vs. Werdum” – June 18, 2011

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI