Cro Cop uz Fedora bio prvi izbor nove japanske organizacije!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 28.10.2015 10:33h Autor:

Sakakibara i Fedor

Bivši čelnik PRIDE-a Nobuyuki Sakakibara vratio se u MMA svijet i osnovao japansku promociju Rizin koja će na kraju 2015. održati događaj na kojem će u glavnoj ulozi biti Fedeor Emelianenko.

Sakakibara je boravio u Brazilu te je u Sao Paulu pratio događaj Jungle Fight 82. Tom je priliko razgovarao i s brazilskim novinarima kojima je otkrio planove organizacije.

"Organizirat ćemo četiri događaj godišnje. Tijekom sljedeće godine planiramo dva događaj u kolovozu i dva u prosincu. Cilj nam je motivirati borce iz cijelog svijeta da se spreme za Rizin, koji bi bio nešto poput svjetskog nogometnog prvenstva.", izjavio je Sakakibara.

U planu je i organizacija veteranskih borbi, točnije za borce iznad 45 godina. Otkrio je da mu je želja u Rizinu okupiti borce koji su ostavili trag u vrijeme PRIDE-a pa se tako razmišljalo i Cro Copu.

"Željeli smo Cro Copa i Wanderleija Silvu, ali Fedor jedini nije imao drugih ugovora koji bi ga mogli spriječiti da nastupi kod nas. Japanska publika bi bila vrlo uzbuđena dolaskom Wanderleija Silve, ali on je još uvijek pod ugovorom s UFC-om. Ako se oslobodi tog ugovora razgovarat ćemo s njim. Bio bih prvi koji bi ga nazvao."

Problem u dovođenju zvučnih imena u Rizin predstavlja činjenica da su sva zvučnija imena vezana uz UFC.

"Poštujem UFC, Lorenza Fertittu i Danu Whitea. Danas su veliki jer su se namučili da to učine. No, ja želim napraviti nešto drukčije, nešto što bi bilo dobro za sve strane i što bi MMA učinilo jačim."

Što bi to moglo biti trebali bismo vidjeti krajem godine kad će Rizen održati dva događaj.

"Borbe će se odvijati u ringu, ali ne u običnom ringu nego novom kakav još nije viđen. Događaj 29.12. bit će u Pride stilu, dok će onaj 31.12. biti nešto potpuno drukčije."

Još je uvijek otvoreno pitanje protivnika Fedora Emelianenka.

"Više je imena u igri, ali odlučit ćemo za desetak dana. Teško je izabrati jer moramo opravdati očekivanja i Fedorov protivnik mora biti jako ime koje će ponuditi atraktivnu borbu.", rekao je Sakakibara.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI