Cro Cop najavio mogućnost još jednog nastupa: Zovu me sa svih strana!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 21.10.2017 10:03h Autor:

Mirko Filipović

Nakon što je pri objavi svog umirovljenja ipak ostavio malu šansu za organiziranje oproštajne borbe, čini se kako je Mirko Filipović sve sigurniji u namjeru da to i napravi.

Mirko Filipović je u studiju Nove TV gostovao povodom dva velika borilačka eventa koja će ta televizija danas prenositi, no odmah je otkrio jednu ekskluzivu koja će se svidjeti njegovim fanovima.

“Kada smo prošli puta pričali, rekao sam da bih volio odraditi oproštajnu borbu protiv Fedora, no to se neće dogoditi jer je on izgubio borbu koju je trebao dobiti da bi do toga došlo. No, vjerojatno ću odraditi oproštajni meč i to će biti u Japanu. Zovu me s raznih strana, ali sam odlučio kako će to biti u Japanu. Trenutno sam u pregovorima, u pitanju je event za Novu godinu, no ne mogu više o tome jer ništa još nije dogovoreno”, rekao je Mirko, koji bi tako možda napokon mogao odraditi tu svoju posljednju borbu i staviti ‘točku na i’ ogromne karijere.

Razlog zašto tako optimistično gleda prema tome je taj što je uspio sanirati ozljedu za koju je i sam vjerovao kako nema nikakve šanse da će ikad uspjeti te je očekivao da će se s time boriti cijeli život. No, napredak medicine je učinio svoje:

“Uspio sam sanirati ozljedu. Jedan sam od prvih u Hrvatskoj koji je podvrgnut transplantaciji matičnih stanica u koljeno i meni je zarasla hrskavica i narasla nova hrskavica. Ovo je budućnost medicine.”

Na FFC eventu u Linzu nastupa Satoshi Ishii, koji se već neko vrijeme priprema kod njega i sigurno je najveća zvijezda današnjeg eventa najbolje regionalne borilačke promocije. Mirko je nešto rekao o tome što i kako radi s Japancem te gdje smatra kako je ovaj postigao napredak:

“Definitivno je Ishii najveća zvijezda ovog eventa, prava zvijezda u Japanu. Vrhunski borac, zlatni olimpijac u judu, beskompromisni borac. Kod mene je već gotovo godinu dana i posložio sam mu taktiku na jedan potpuno drugačiji način nego što je radio do sada. On nije stand up borac, on treba koristiti stand up samo da zatvori klinč, jer je u pitanju borac koji ima najbolja bacanja na svijetu, nitko to ne radi tako dobro kao on. Njegova bacanja su jednostavno neobranjiva.”

Još je upitan o hrvatskoj sceni i o tome kako trenutno nemamo boraca koji nastupaju na najvišem nivou. Ipak, on u jednog vjeruje, dubrovačkog teškaša koji se vraća nakon teške ozljede:

“Imamo puno kvalitetnih boraca pred kojima je sjajna budućnost. No, ja moram izdvojiti jedno dečka koji već neko vrijeme trenira kod mene, a to je Ante Delija, koji bi uskoro mogao imati debi na Rizinu u Japanu. To je jedan nevjerojatan potencijal, nevjerojatan talent. Visok je, snažan i ima lavovsko srce, nevjerojatan je. Uporan je, vrijedan je i nevjerojatno hrabar.”

Mirko nije rekao hoće li ga se moći vidjeti u Linzu, no znamo da neće biti u kutu Ishiiu, budući da to niti inače ne prakticira. Tamo bi trebao biti Stipe Drviš.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI