Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Cro Cop: K-1 je moja prva ljubav, ali želim ponovno MMA meč! | Fight Site

Cro Cop: K-1 je moja prva ljubav, ali želim ponovno MMA meč!

Ostale vijesti 08.08.2012 08:29h Autor:

Mirko Filipović

 

 Mirko Filipović u razgovoru za ugledni američki dnevni list USA Today otkrio je da je mogao odraditi MMA meč u rujnu, no problem su bili uvjeti, ali svejedno se nada da će imati još koji put priliku u karijeri na ruke staviti male rukavice.

Jedan od najuglednijih američkih dnevnih listova, USA Today, kontaktirao je ovih dana našeg najboljeg borca Mirka Filipovića, koji im je u kratkom razgovoru potvrdio da je postojala mogućnost da u rujnu ponovno uđe u kavez, no to bi se ipak vrlo lako moglo svejedno dogoditi u bližoj budućnosti.

“Kad je u pitanju moje napuštanje UFC-a, rekao sam da je to moja posljednja borba u UFC-u i prema ugovoru s njima, ali nisam rekao da se neću nastaviti boriti. Mislim da bi zapravo najbolje bilo reći da sam ja rođen kako bih se borio”, rekao je Mirko za USA Today o mogućem umirovljenju nakon posljednje UFC-ove borbe.

“Osjećam se kao malo dijete, iznimno sam sretan i treniram svaki dan. Najčešće sam u dvorani dva puta dnevno, a četvrtak i nedjelja trebali bi mi biti slobodni dani. No, čak i tada odradim barem jedan trening na dan, jer to jednostavno moram da bih bio sretan.”

Cro Cop je potvrdio za USA Today da je zaista postojala mogućnost da u rujnu odradi jedan MMA meč, no čini se da je zapelo prilikom pregovora. Zainteresirani promotor vjerojatno nije bio spreman adekvatno platiti Mirkov nastup. No, to ipak ne znači da ga nećemo možda moći ponovno gledati u kavezu. “Ako me već pitate, kad pogledam duboko u svoju dušu, naravno da bih želio ponovno odraditi MMA meč. Ljudi jednostavno ne razumiju, borilački sportovi su moj život!”

MMA meč ipak će morati pričekati neko drugo razdoblje, a nadamo se da Mirko neće ni imati vremena razmišljati o ponovnom navlačenju malih rukavica na ruke zbog meča prije iduće godine, jer bi to značilo da je u Tokiju pobijedio, gdje ga očekuje nastup na turniru finalne 16-orice K-1 World Grand Prixa, a nakon toga slijedi božićni meč u New Yorku na turniru finalne osmorice.

“K-1 je moja prva ljubav, ali čak i tijekom posljednjih nekoliko tjedana kada sam sparirao u kickboxingu, bilo je jako teško odoljeti želji da protivnika srušim i započnem ground-and-pound. Bez obzira što se pripremam za K-1 meč, treniram grappling nekoliko puta tjedno”, rekao je Mirko.

37 mu je godina, no naš najbolji borac svih vremena još ne razmišlja o mirovini. “Moja motivacija sada je dokazati svima da još uvijek mogu biti u kavezu. Nisam star. 37 mi je godina, ali mogu raditi stvari koje ne mogu borci deset godina mlađi od mene. To ću i dokazati ili ću umrijeti pokušavajući!”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI