“Cro Cop je bio među najbolja tri na svijetu i MMA meč mu više ne treba!”

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 13.08.2012 07:57h Autor:

Mirko Cro Cop

 

Nisu Hrvati jedini koji većinom smatraju da bi se Cro Cop trebao držati mečeva po K-1 pravilima. Slično razmišlja i novinar jednog inozemnog portala, koji mu je posvetio komentar.

Portal MMATraining.com proteklog je tjedna također bio samo jedan u nizu brojnih medija koji su objavili vijest o želji Mirka Filipovića da se vrati ponovno u kavez i odradi MMA meč, a prije nekoliko dana tom su se temom i malo ozbiljnije pozabavili pa su objavili jedan komentar, a njihovo razmišljanje vam prenosimo.

Iako se i u Hrvatskoj uglavnom mogu čuti kritike na Mirkovu ideju o povratku u MMA vode, zanimljivo je također čuti i kako razmišljaju neki od stranih novinara, koji također iznimno poštuju Cro Copa, no mogu ipak imati možda nešto malo objektivniji pogled na situaciju.

“Teškaška legenda Mirko Filipović teži povratku u MMA nakon što ga je napustio tijekom protekle godine. Otkako je Cro Cop objesio o klin male rukavice posvetio se kickboxingu u kojem je ubilježio nekoliko pobjeda i sada mu je cilj osvojiti K-1 World Grand Prix.

Dok je ideja o povratku u MMA uvijek zanimljiva kad je u pitanju borac poput hrvatskog s velikim zaleđem, u Filipovićevom slučaju bolje bi mu bilo da se drži čiste stand-up borbe protiv nešto starijih boraca poput Ray Sefa. Povratkom u MMA vjerojatno bi samo dodatno uništio svoj status i umanjio svoju ostavštinu.

Tijekom njegovih posljednjih nastupa u UFC-u, Mirko nije samo izgubio u tri posljednje borbe, već je u svakom tom slučaju bio nokautiran. Realnost je da Filipović nije pobijedio u značajnijoj MMA borbi posljednjih šest godina. Njegova slavlja uglavnom su bila protiv ne odveć poznatih imena, a ono nekoliko kvalitetnih protivnika ga je svladalo. Ima 37 godina i njegove udaračke tehnike zasigurno nisu u usponu, već su u silaznoj putanji, osim ukoliko posljednjih mjeseci nije u kontaktu s doktorom Chaela Sonnena.

Sigurno, Filipović može potpisati za One FC ili Super Fight League i ostvariti pobjedu ili dvije protiv nekog borca čije je najbolje vrijeme prošlo ili koji pak nikad ni nisu imali dovoljno kvalitete da budu na najvišoj razini. Kvragu, čak bi bilo zanimljivo vidjeti ga u okršaju protiv primjerice Tima Sylvie ili Andreija Arlovskog, a to su imena koja Mirko može pobijediti. No, na kraju dana, borit će se nekime tko danas više ne znači ništa previše u MMA svijetu, a može mu se i dogoditi da si dodatno uništi reputaciju porazom protiv boraca poput Jamesa Thompsona ili Todda Duffeeja. To je rizik koji jednostavno nije vrijedan novca.

Uglavnom, nema dovoljno dobrog razloga za Filipovića da se vrati u MMA. On nema nikome ništa više za dokazivati, jedino što može svijet podsjetiti na svoje nekadašnje kvalitete. Čovjek koji je nekad bio među najbolja tri MMA teškaša na svijetu ovakvo nešto jednostavno ne treba”, napisao je novinar Joe Rice u svom komentaru.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI