Coker ne skriva da bi želio i Alvareza “ukrasti” UFC-u: “Želimo popričati s njim…”

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 14.08.2018 15:43h Autor:

Eddie Alvarez

“Ukoliko Eddie Alvarez negdje drugdje želi završiti svoju karijeru, ja to potpuno razumijem”, izjavio je predsjednik UFC-a Dana White nakon što je bivši prvak nedavno poražen od Dustina Poiriera.

Alvarez je dugo godina bio dio Bellatora gdje je dominirao lakom kategorijom da bi onda stigao u UFC te i tamo osvojio sam tron. No, porazom od Poiriera Alvarez je u ovom trenutku prilično daleko od novog napada na tron, što i nije pozicija u kojoj ovaj ambiciozni borac voli biti. Je li u međuvremenu razgovarao s nekim drugim promocijama? Sprema li se promjena radne okoline za bivšeg prvaka?

Predsjednik Bellatora Scott Coker je u ponedjeljak otkrio kako za sada nije razgovarao s UFC-ovim borcem, ali je naglasio da mu takva ideja nije nimalo mrska.

“Ne vjerujem da smo razgovarali s Eddiejem, ali slušajte, ako on želi razgovarati i ako je spreman nam pristupiti, mi bi voljeli s njime popričati. A Eddie je, koliko znam, slobodan borac na tržištu”, izjavio je Coker za MMAFighting.

Alvarezu je mečem protiv Poiriera istekao aktualni ugovor s elitnom promocijom. I tu treba tražiti razlog zbog kojeg ga se Dana White želi riješiti. Naime, Alvarez ima unosnu plaću koju bi UFC zasigurno želio srezati, a na što bivši prvak neće pristati.

Može li ga Bellator platiti?

“On je u našoj promociji imao nekoliko sjajnih mečeva protiv Michaela Chandlera u prošlosti. Želimo razgovarati sa svakim slobodnim borcem koji postoji, a koji je velika zvijezda. A ja smatram da je Alvarez i dalje velika zvijezda”, odgovara na svoj način Coker.

34-godišnji Amerikanac je vladao Bellatorom od 2009. godine pa gotovo sve do potpisa s UFC-om kada je abdicirao s trona. U međuvremenu je izgubio od Chandlera, no pojas je u konačnici uspio vratiti u svoje vlasništvo.

“Tržište nije bogato, ali nađe se dobrih boraca. Nije da lovimo stotine imena. Čak niti desetke. Pokušavamo dovesti sve velike zvijezde koje se pojave, čak i zvijezde srednjeg ranga. Ali trudimo se. I dalje ćemo pokušavati izgraditi svoj roster koji nimalo ne liči na ono što sam zatekao prije nekoliko godina.”

“To je danas puno drugačiji roster. To je nešto na što sam ponosan i što nije lako ostvariti. Mislim da smo dobro radili…”, zaključuje Coker.

U posljednjih godinu dana Coker je UFC-u uspio “maznuti” Roryja MacDonalda, Gegarda Mousasija i posljednje Lyota Machidu. Hoće li i Eddie Alvarez završiti u njegovoj promociji? Sve je moguće…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI