Coker je UFC-ova noćna mora: "Pokušavamo dovesti Fedora, nije odbacio povratak MMA-ju!"

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 17.01.2015 10:07h Autor:

Scott Coker i Fedor Emelianenko

Bellator je s novim glavnim čovjekom Scottom Cokerom odlučio "zapapriti" UFC-u i približiti im se dobrim starim okušanim receptom – dovođenjem velikih već dokazanih zvijezda! Upravo tom receptu se sada vraća i Dana White koji shvaća da je "vrag odnio šalu" i da mu UFC-ov monopol neće proći te da će se u koštac s konkurencijom morati uhvatiti borbom, a ne kao do sada, kupovinom. Upravo zato je Brock Lesnar ponovno u igri, a ukrali su i "Rampagea" Jacksona najljućoj konkurenciji.

Bellator igra na istu kartu te je u petak potpisao Kimba Slicea, a danas je potvrđeno da "love" i našeg Mirka Filipovića.

No, "ultimativna lovina" bi ipak bio ponajbolji MMA borac svih vremena – Fedor Emelianenko.

Razlog je jednostavan. Rus sigurno neće potpisati za UFC osim, ako Dana White ne proguta ponos i na stol iskrca milijune. To se vrlo vjerojatno neće dogoditi. Upravo tu svoju priliku vidi Scott Coker koji je u Japanu na INOKI-jevoj priredbi navodno oblijetao oko Fedora poput "mačka oko vruće kaše". Danas je priznao da su razgovarali o dolasku, no da Fedor još uvijek nije spreman vratiti se u borilište. Ipak, Coker je ostavio jednu veliku ogradu – Fedor nije definitivno odbacio povratak aktivnom sportu! Samo ova rečenica je ponovno zagolicala maštu MMA fanova koji bi definitivno htjeli vidjeti Rusa u nekoj ozbiljnoj konkurenciji. Još uvijek nije prestar, a ukoliko bi ostao u mirovini bio bi jedan od rijetkih boraca koji se nikada nisu vraćali…

"Fedor se u ovom trenutku ne želi boriti, no nije rekao nikada, ali sada, trenutačno mu to nije plan. On je zaposlen u ruskom Ministarstvu sporta i s tim ima prilično posla. Ali nikada ne znaš", još je jednom Coker naglasio na kraju svog odgovora novinarima.

Upitan o točnoj temi razgovora nije htio biti precizan…

"Fino smo pričali neko vrijeme. Bio je to više socijalan razgovor nego poslovan. Tamo su mu bila i žena i djeca i bilo je vrlo ugodno", zaključio je Coker.

S Cro Copom, Fedorom, Kimbom i još nekoliko velikih zvijezda Bellator bi definitivno dobio ono što mu je najpotrebnnije – medijsku eksponiranost u kojoj trenutačno još uvijek znatno prednjači UFC. Znamo svi da je ovaj sjajni "manager" već jednom uspio zapapriti UFC-u sa Strikeforceovim Grand Prixom koji je zanimanjem javnosti tada pomeo čitav UFC. Upravo je taj turnir nagnao braću Ferttita da umjesto da se bore s konkurencijom, jednostavno je kupe. No, tada su napravili jednu veliku grešku, škartirali su Cokera koji se nakon par godina ponovno vinuo na noge poput Felixa i sada upravlja Bellatorom. Noćna mora im se vratila…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI